לפעמים
לא מתחשק לי משהו מתוק והאמת היא שברוב הפעמים אני אפילו אעדיף משהו מלוח.
עוגיות
מלוחות עם גבינה מספקות אותי אני אף פעם לא מצליחה לעמוד בריח שלהן ואני גונבת לי
עוגיה איך שאני מוציאה אותה מהתנור.
הכיף
הגדול בעוגיות האלה שהן מכילות כמות גדולה של גבינה שמקבלת אליה בשמחה כל תוספת
שבא לכם.
אני
בחרתי שילוב של פרמזן שהיא אחת הגבינות האהובות עליי,הגבינה בעלת טעמי מליחות-חריפות וטעמה דומיננטי ביותר.
חיפשתי
תוספת שתיתן לי צבע נוסף לעוגיה ובחרתי בעגבניות מיובשות שקצצתי,מה שנתן צבע קל
וטעם עדין עדין(מי שלא רוצה עגבניות מיובשות יכול להוסיף כפית פפריקה מתוקה כצבע
אדמדם).
רכיבים:
(כ 75 עוגיות)
170
גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
170
גרם פרמז'ן מגורר גס
2
כפות עגבניות מיובשות קצוצות גס
210
גרם קמח
כפית
מלח
כפית
פלפל שחור
כפית
אבקת אפייה
ציפוי:
ביצה
טרופה
שומשום
וקצח
אופן
ההכנה:
3.מוסיפים את העגבניות המיובשות ומערבבים פעם נוספת.
4.מערבבים יחד את הקמח,מלח,פלפל שחור ואבקת האפייה מוסיפים לתערובת הגבינה ונותנים ערבוב נוסף רק עד לאיחוד החומרים.
5.מוציאים את הבצק ואוספים אותו עם הידיים לבצק אחיד.
6.מחלקים את הבצק ל3 חלקים, מכל חלק יוצרים גליל.
7.מחממים תנור ל 170 מעלות.
9.מוציאים
את הגלילים,מברישים בביצה ומגלגלים בשומשום וקצח,פורסים כל גליל לפרוסות ברוחב של
כ-חצי ס"מ.
10.מניחים
את העוגיות על מגש עם נייר אפייה ואופים כ 30 דק' עד שהעוגיות ריחניות וזהובות.
11.מצננים
היטב ומאחסנים מחוץ למקרר בקופסא אטומה כיומיים שלושה, בתאבון.
ועוד כל מיני:
*אפשר
להחליף את הפרמזן בגבינה קשה אחרת.
*לא
בא לכם עגבניות מיובשות? אתם יכולים לוותר או להחליף אותם בתבלינים,עשבי תיבול או
כל רעיון אחר שבא לכם.
*את
הגלילים אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא עד חודש.
*אפשר
להחליף את השומשום והקצח בתבלינים אחרים כמו פרג או שומשום שחור או כמובן לוותר
לגמרי.
*העוגיות
בשיאן ביום יומיים לאחר הכנתם ואז הפריכות מתחילה להיעלם אבל קשה לי להאמין שזה
יחזיק כל כך הרבה זמן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה