מסתבר שמסולת
אפשר להכין גם מתוקיםJ
*לאחר הכנסת העוגה מכינים את הסירופ שצריך להצטנן:
6.בתאבון!
ועוד כל מיני:
-אפשר לשחק עם
המתכון ולהמיר מחצית מהשקדים הטחונים בקוקוס.
-אפשר להסיף גרידת לימון לבלילה /או לסירופ.
מודה שבפעם
הראשונה שנתקלתי במתכון לעוגת סולת זה היה נראה לי דיי הזוי ולא חשבתי שזה יכול
להיות מוצלח. מזל שאני מאוד אוהבת לנסות דברים חדשים בכל מה שקשור לעולם האפייה כי כבר
בביס הראשון התאהבתי!
אז מה כל כך
מוצלח בעוגה הזאת?
-קל ומהיר להכין
אותה (אפילו בלי מיקסר)
-המרקם שלה הכי
כיפי בעולם
-העוגה מתוקה
מתוקה
-העוגה עסיסית
בטירוף ויחד עם זאת קלילה ביותר
העוגה מתאימה
ביותר ליום כיפור שמגיע אלינו ממש בעוד רגע. העוגה דורשת קירור של לילה בזמן הזה הטעמים משתבחים ולכן אפשר להכין את
העוגה ביום כניסת הצום וכך בצאת הצום תקבלו עוגה מתוקה ומשביעה (אך קלילה) לשבירת
הצום. תוסיפו תה עם נענע בצד ואתם מסודרים.
צום קל!
מצרכים (לתבנית
מלבנית בגודל 27*33):
2 ביצים
200 גרם סוכר
250 מ"ל
(מיכל) שמנת מתוקה
150 מ"ל
(מיכל) יוגורט טבעי 1.5%
250 גרם סולת
דקה
150 גרם שקדים
טחונים
50 גרם קמח
כף אבקת אפייה
סירופ:
250 גרם סוכר
250 מ"ל
מים
מיץ מלימון שלם
לקישוט:
50 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
1.מכינים את כל
המצרכים (את הקמח מערבבים עם אבקת האפייה).
2. מחממים תנור
ל-170 מעלות.
3. בקערה גדולה
מערבבים ביצים,סוכר,שמנת מתוקה ויוגורט עד לאחידות.
4.מוסיפים סולת,
שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לאחידות.
5.משמנים את התבנית שופכים פנימה את הבלילה ומיישרים.
6.מכניסים לתנור
החם ל- 35-40 דק' עד שהעוגה משחימה.5.משמנים את התבנית שופכים פנימה את הבלילה ומיישרים.
*לאחר הכנסת העוגה מכינים את הסירופ שצריך להצטנן:
1. מביאים
לרתיחה סוכר ומים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד 2-3 דק'.
2. מורידים את
הסירופ מהאש מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
3. שמים בצד
ומצננים עד שהעוגה מוכנה.
4. מוציאים את העוגה המוכנה ושופכים מעל את הסירופ-בכל פעם מצקת אחת עד שכל הסירופ נספג.
5.מפזרים מעל
קוקוס. מצננים היטב ומכניסים לקירור ללילה.4. מוציאים את העוגה המוכנה ושופכים מעל את הסירופ-בכל פעם מצקת אחת עד שכל הסירופ נספג.
6.בתאבון!
-אפשר להסיף גרידת לימון לבלילה /או לסירופ.
-העוגה לא יוצאת
מאוד גבוהה וזה בסדר בעיני. זה העובי המדויק.
-נראה כאילו יש
הרבה סירופ אבל יש להשתמש בכולו תפקידו של הסירופ מאוד חשוב פה והוא לתת עסיסיות.
"משקים" את העוגה בכל הסירופ. מהר מאוד תראו שהעוגה שתתה את כולו.
-חוק הסירופ:
תמיד כשנשפוך מעל מוצר מסויים סירופ סוכר על אחד מהם להיות חם ועל השני צונן.
ז"א במקרה שלנו העוגה חמה אבל הסירופ צונן. אפשר לעשות ההפך להוציא את העוגה
לצנן ורק אז להכין את הסירופ ולשפוך בעודו חם.
-בחרתי לקשט
בקוקוס כי זה הכי יפה והכי מתאים בעיני. אפשר לפני האפייה לסמן סימונים עם סכין של
מעוינים ובאמצע כל מעוין להניח חצי שקד.
-את העוגה
חותכים למעוינים , אבל ממש לא חובהJ
-שומרים כשבוע
בקירור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה