זה שאני אוהבת
עוגות פאי אתם בטח כבר יודעים והתגעגעתי כי הרבה זמן לא הכנתי עוגת פאי טובה אז קדימה!
פאי קרם שקדים ואגסים.
מצרכים :
(לתבנית פאי בקוטר 24)
לאגסים:
קרם שקדים:
100 גרם חמאה רכה
2. במעבד מזון שמים קמח מלח ואבקת סוכר ומערבלים. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית במרקם של חול. מוסיפים את המים ומעבדים עד שהבצק מתאסף לבצק אחיד סביב ללהב. אם הבצק נשאר פירורי מעט מוסיפים בכל פעם כף מים קרים עד שהבצק מתאחד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה.
לשקדים:
1. מכינים את כל
המצרכים (את השקדים הטחונים שמים יחד עם הקורנפלור).
3. מוציאים את
האגסים מהנוזל. חוצים כל אגס ומוציאים בזהירות את הליבה. מניחים כל חצי אגס
"על הבטן" וחותכים מהצד הרחב לכיוון הצד הדק רצועות אבל דואגים להשאיר אותן מחוברות לחלק הדק של האגס (מקבלים צורת מניפה). מניחים
כל חצי אגס על הקרם שקדים במרווחים קלים אחד מהשני כשפותחים מעט את המניפה.
ועוד כל מיני:
יש לא מעט דברים
שאני אוהבת בפאי הזה. זה מתחיל באגסים (אמנם אני קונדיטורית אבל מעולם לא
זנחתי את עולם הפירות והירקות) שאותם אנחנו נבשל יום קודם בסירופ סוכר ותבלינים וניתן להם לנוח לילה במקרר מה שלגמרי יקפיץ את הטעמים לשמיים. לאחר שנכין שכבה דקה וקריספית של בצק פריך נמלא אותו בקרם שקדים
ונאפה. קרם שקדים זה קרם נפלא שאפשר להכין מראש ולהקפיא אותו או לעבוד איתו
אחרי קירור קצר. הקרם מתנפח במהלך האפייה ומתקבלת שכבה יפה ועסיסית של קרם חמאתי עם טעם
עמוק של שקדים-תוסיפו לזה את האגסים המתובלים מה רע לנו בחיים?
הפאי הזה מתאים
לכל מי שרוצה לעשות הכנות מוקדמות- את הבצק,הקרם והאגסים אפשר להכין מראש ואז
נשאר רק להרכיב ולאפות..מי שלא התחבר לכל העניין של לבשל את האגסים יום קודם אל
דאגה יש תחליף..
הכנתי את הפאי בתבנית פאי עגולה אבל בהחלט אפשר להכין את הפאי
כמנות אישיות. כל הפרטים
וההסברים על כל מה שכתבתי בפתיח נמצאים ממש פה למטה-פשוט תמשיכו לקרואJ
5 אגסים
בינוניים
400 גרם סוכר
ליטר מים
מקל וניל
מקל קינמון
בצק פריך:
200 גרם קמח
חצי כפית מלח
20 גרם אבקת
סוכר
125 גרם חמאה
קרה חתוכה לקוביות
50 מ"ל מים
קרים
100 גרם אבקת
סוכר
100 גרם שקדים
טחונים
כפית קורנפלור
ביצה
כפית
רום/ברנדי/ליקר אמרטו
אופן ההכנה:
לאגסים:
1.קולפים את
האגסים ושמים בסיר.
2.מוסיפים מים
סוכר ומקל קינמון. את המקל וניל חוצים ובעזרת סכין מגרדים את גרגירי הווניל
ומוסיפים לסיר (וגם את המקל עצמו נוסיף).
3.מכסים את
הסיר,מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דק' עד שהאגסים
מתרככים. מצננים ומכניסים לקירור עד לשימוש.
לבצק פריך:
1. מכינים את כל
המצרכים. את הקמח והמלח שמים יחד.2. במעבד מזון שמים קמח מלח ואבקת סוכר ומערבלים. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית במרקם של חול. מוסיפים את המים ומעבדים עד שהבצק מתאסף לבצק אחיד סביב ללהב. אם הבצק נשאר פירורי מעט מוסיפים בכל פעם כף מים קרים עד שהבצק מתאחד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה.
2.במיקסר עם וו
גיטרה (אפשר גם במעבד מזון) מערבלים חמאה רכה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם חמאתי אחיד.
3. מוסיפים את
השקדים והקורנפלור ומתחילים לערבל כשהמסה מתחילה להתאחד מוסיפים ביצה ורום
ומערבלים כדקה שתיים עד שמתקבל קרם אחיד.
4. מעבירים
לקערה מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
מרכיבים את הפאי:
1. מוציאים את
הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה דק על משטח מקומח קלות. בעזרת המערוך מעבירים את הבצק
לתבנית מהדקים ומורידים את העודפים. מעבירים לקירור לחצי שעה.
2. מוציאים את
התבנית מהמקרר ומחממים תנור ל-170 מעלות. דוקרים את הבצק במזלג ומורחים את הקרם
שקדים על הבצק בשכבה אחידה. (שימו לב השכבה אמנם נראית דקה אבל היא תופחת במהלך
האפייה).
4. מכניסים
לתנור החם ואופים כ-30 דק' עד שהבצק והקרם זהובים-שחומים.
5. מצננים היטב
ומקררים כ 3-4 שעות לפני האכילה. אוכלים ישר מהקירור בתוספת אבקת סוכר מעל.
6. בתאבון.
ועוד כל מיני:
-אתם מוזמנים
להוסיף תבלינים לאגסים (כוכב אניס/מסמרי ציפורן וכו'..)שימו רק לב שהתבלינים אינם
טחונים.
-את הנוזל שבו
התבשלו האגסים חבל לזרוק. מסננים ושומרים בקופסא אטומה בקירור. הנה כמה רעיונות
שאפשר לעשות איתו:
*להשתמש בו
כרוטב לפנקייק.
*לאפות תפוחים
בתנור ולהגיש עם הרוטב וגלידת וניל.
*אם אתם מכינים
עוגת פרי בחושה כשהעוגה חמה הברישו אותה עם הרוטב .
- לא התחברתם
לכל העניין של בישול האגסים מראש? אין בעיה אתם יכולים לקנות אגסים משומרים בכל
סופר וממשיכים לפי המתכון (ללא החלק של בישול האגסים).
-את הבצק פריך
אפשר להכין גם במעבד מזון באותה הדרך עם וו גיטרה. אותן הפעולות ההבדל היחיד הוא
שזה יקח יותר זמן.
-המצרכים של הבצק הפריך צריכים להיות קרים. יש להכין את הבצק כמה שיותר מהר
ובמינימום התעסקות-ברגע שהבצק התאחד זה הזמן לאסוף אותו ולקרר אותו.
-כמובן שאפשר
לסדר את האגסים בכל צורה שבא לכם. גם אם תחתכו לקוביות ותפזרו זה יצא יפה וטעים.
-מי שאוהב מוזמן
לפזר שקדים פרוסים על הקרם שקדים ואז להכניס לאפייה. תקבלו טוויסט נוסף
של שקדים קלויים-גם טעים וגם יפה!
-אפשר להכין את
הפאי הזה גם כמנות אישיות- לוקחים תבניות אלומיניום אישיות מרפדים כל תבנית בבצק
ומקררים כחצי שעה. שמים כף גדושה של קרם שקדים בכל תבנית (צריך להגיע לרבע מגובה
התבנית). לוקחים אגס שלם ובעזרת כפית/סכין/מכשיר להכנת ממולאים מוציאים את
הליבה (בזהירות האגס עדין ורך). שמים אגס שלם בתוך הקרם מפזרים מסביב שקדים פרוסים
ואופים כ-15 דק' עד להזהבה. קינוח טעים וקלאסי!
-אפשר להכין את
אותו הפאי מכל פרי קשה אחר: תפוחים/שזיפים/נקטרינות...
-שומרים כ-5
ימים בקירור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה