לאחרונה יצא לי
להכין מספר מתכונים שאפשר בקלות לקנות אותם בסופר אבל הרבה יותר שווה וכיף להכין
אותם בבית (כמו ריבת תות משבוע שעבר למשל). הפעם נכין גרנולה שגם אותה הרבה יותר
כיף להכין בבית .
למה אתם שואלים? בעיקר כי אתם שולטים על מה נכנס לגרנולה שלכם. אתם יכולים לוודא שזה רק דברים שאתם אוהבים הרי זה מבאס לקנות גרנולה (שעולה לא מעט) ולתת ביס בפרי היבש שאתם הכי לא אוהבים ואז להתחיל לדוג אותו מערמת הגרנולה.
אופן ההכנה:
למה אתם שואלים? בעיקר כי אתם שולטים על מה נכנס לגרנולה שלכם. אתם יכולים לוודא שזה רק דברים שאתם אוהבים הרי זה מבאס לקנות גרנולה (שעולה לא מעט) ולתת ביס בפרי היבש שאתם הכי לא אוהבים ואז להתחיל לדוג אותו מערמת הגרנולה.
להכין גרנולה
בבית זה כיף. קודם כל כי זה הכי קל בעולם- רק מערבבים ומכניסים לתנור (אפילו לא היה לי מה לצלם במהלך ההכנה). דבר שני כי
מתקבלת כמות ענקית של גרנולה ששומרים בקופסא אטומה וכך תוכלו בכיף להנות ממנה מספר
שבועות/חודשים. והדבר האחרון והעיקרי זה באמת כי אתם מכינים את הגרנולה האישית
שלכם שכוללת רק אם הדברים שאתם אוהבים.
את הגרנולה
כמובן אפשר לאכול בכמה וכמה דרכים..סתם כנשנוש, אפשר כמו קורנפלקס ולאכול אותה עם חלב,
כמובן המנה הקלאסית שהיא גרנולה עם יוגורט פירות ודבש, ואפשר גם לערבב אותה עם חמאת
בוטנים או ממרח שוקולד לגלגל ולאפות אפייה קצרה וכך תקבלו חטיפי אנרגיהJ
כיף,טעים
ובריא..!
מצרכים: (לכמות
של 2 תבניות של תנור אפייה)
500 גרם שיבולת
שועל
250 גרם קוקוס
טחון
250 גרם שומשום
150 גרם חמוציות
150 גרם אגוז
לוז שלם
100 גרם חמאה
מומסת
30 מ"ל מים
פושרים
250 גרם סילאן
חצי כפית קינמון
טחון
רבע כפית אגוז
מוסקט טחון
1. מכינים את כל
המצרכים ומחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה גדולה
מערבבים את כל היבשים (שיבולת שועל,קוקוס,שומשום,חמוציות ולוז).
3. בקערה אחרת
מערבבים את הרטובים והתבלינים (חמאה,מים,סילאן,קינמון ואגוז מוסקט).
4. מאחדים בין
התערובות ומערבבים היטב עם הידיים עד שכל היבשים מצופים היטב בתערובת הרטובים.
5.משטחים את
הגרנולה בשכבה אחידה ב-2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
6. מכניסים
לתנור החם לאפייה של כ-30 דק'. במהלך האפייה נוציא את התבניות כ-3 פעמים ונערבב
בעזרת מזלג.
7. לאחר כ-30
דק' כשהגרנולה שחומה וקריספית נוציא את התבניות ונניח בצד לצינון מלא. לאחר שהגרנולה התקררה נפורר אותה עם מזלג ונעביר לקופסא אטומה.
8. בתאבון!
ועוד כל מיני:
- גיוונים
ותחליפים:
את הסילאן אפשר
להחליף בדבש או מייפל
את האגוז לוז
אפשר להחליף בשקדים/אגוזי מלך/פקאן וכו'...
את החמוציות
אפשר להחליף בתמרים מיובשים/צימוקים/בננה ציפס וכו'..
-תוספות:
שוקולדציפס
קוביות חלבה
גרעיני
חמניה/דלעת..
מקל וניל
ועוד ועוד
ועוד...
-שומרים אטום
בטמפ' חדר כחודשיים.
באמת נראה נהדר !
השבמחקנראה לי שאעז אפילו:)
אירית
מומלץ:)!
מחק