יום שישי, 26 בדצמבר 2014

עוגיות ספירלה

את העוגיות האלה כיף להכין ובעיקר כיף להגיש כי נראה שעבדנו עליהם כל כך קשה כשבעצם אופן ההכנה פשוט ביותר!

אלו עוגיות "פשוטות" עוגיות מבצק פריך שהכי כיף לנשנש ליד הקפה ובגלל שהן כל כך פשוטות צריך שהבצק שלנו יהיה טעים ופריך ביותר ושגלגול העוגיות יהיה מדויק ויפה.
קראו היטב את הוראות ההכנה. בואו נתחיל!

מצרכים: (לכמות של כ-100 עוגיות)
בצק פריך לבן:

150 גרם קמח
קורט מלח

70 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון שלם

חלמון

בצק פריך חום:
120 גרם קמח

30 גרם קקאו
קורט מלח

70 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

חלמון

 לגלגול:
ביצה טרופה

 
אופן ההכנה:
בצק פריך לבן:

1. מכינים את כל המצרכים.
2. במעבד מזון/ במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח מלח ואבקת סוכר.

3. מוסיפים חמאה ומתחילים לעבד עד שנוצרים פירורים במרקם של חול.
4. מוסיפים גרידת לימון תמצית וניל וחלמון ומעבדים עד שנוצר כדור בצק שמתאסף סביב הלהב.

*אם עדיין נשארים פירורים מוסיפים כף חלב קר בכל פעם עד שהבצק מתאסף לכדור.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד.

 בצק פריך חום:
1. מכינים את הבצק החום באותו המיקסר/מעבד המזון שהכנו את הבצק הלבן (ואפילו אין צורך לשטוף אותו).

2. מכינים את הבצק באותו האופן שהכנו את הבצק הלבן (מערבבים את הקמח מלח קקאו ואבקת סוכר. לאחר מכן מוסיפים חמאה ומעבדים למרקם פירורי ולבסוף את החלמון עד שהבצק אחיד. אין יש פירורים מוסיפים חלב).
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד.

4. מכניסים את שני הבצקים לקירור של שעה.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. לאחר שעה מוציאים את הבצקים ומחלקים אותם לחצי.
6. מרדדים מחצית מהבצק הלבן למלבן על משטח מקומח בעובי של כ-2 ס"מ.

7. מרדדים ליד הבצק הלבן מחצית מהבצק החום למלבן באותו הגודל של המלבן הלבן.

8. מורחים את הבצק הלבן בביצה ומעזרת המערוך מעבירים את הבצק החום על הלבן ובעזרת סכין מיישרים את הקצוות.
9. מהדקים מעט עם המערוך. מורחים ביצה בשכבה דקה ומגלגלים לגליל מהודק.

10. עושים אותו דבר עם המחצית השניה של הבצק.
11. מעבירים את הגלילים לתבנית ומעבירים למקפיא לשעה.

12. מחממים תנור ל-170 מעלות.
13. מוציאים את הגלילים וחותכים לפרוסות דקות ושוות.

14. מניחים על תבנית אפייה במרווחים קלים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15. מכניסים לתנור החם ואופים 10-15 דק' עד לתחילת הזהבה.

16. מצננים היטב. בתאבון!
 
 
 
 
 






ועוד כל מיני:
- חשוב להכין את הבצקים הפריכים כמו שצריך ולעבוד עם מוצרים קרים (חמאה/חלמון/חלב) לא לעבד יותר מדיי את הבצק ולקרר אותו היטב. כל אלה יעזרו לנו לקבל בצק פריך ועוגיות טעימות במיוחד.

-השתדלו שהמלבנים יהיו באותו הגודל ושהגלגול יהיה מהודק כך תקבלו עיגולים מושלמים.
- אפשר להכין גלילים מראש לעטוף בניילון נצמד ולשמור כחודשיים במקפיא.

- את העוגיות המוכנות שומרים כ-3 שבועות בקופסא אטומה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה