יום שלישי, 12 בפברואר 2013

טראפלס נוגט שהפכו להיות טראפלס בוטנים


השבוע אני והטראפלס לא הסתדרנו. למרות שהכנתי טראפלס כמה וכמה פעמים ותמיד הכל הלך חלק,הוא הבין אותי ואני אותו השבוע זה פשוט לא זרם. זה התחיל ברעיון להכין טראפלס. השוקולד היחיד שהיה לי בבית היה שוקולד פרה מריר(הרגיל שכולנו מכירים),הייתה שעת לילה מאוחרת ולמצוא שוקולד של 60% היה לא מציאותי. אז הכנתי אותם עם השוקולד הזה,התוצאה הייתה טעימה אבל זה לא היה זה..השוקולד לא היה חזק מספיק. אז עשיתי נסיון נוסף והפעם קניתי את כל המצרכים כראוי וחשבתי איך אני משדרגת את הטראפלס שלי. נזכרתי שיש לי אבקת נוגט בארון ועם השמנת הרתחתי כף יפה של אבקת נוגט,אחרי קירור הטראפלס נתתי ביס ואין טעם של נוגט,הנוגט לא היה דומיננטי מספיק ונשארתי עם טראפלס טעים אבל בלי שדרוג.

בעודי יושבת וחושבת מה אני עושה עם הטראפלס שלי בן זוגי שיחיה ראה את מצוקתי והציע לי להכין טראפלס ולצפות אותם בבוטנים קלויים. איזה רעיון.. אז הלכתי שוב (בפעם השלישית השבוע)וקניתי את המצרכים,הכנתי את הטראפלס ובסוף ציפיתי אותם בבוטנים קלויים וקצוצים,והתוצאה הייתה כל כך טעימה שלא הבנתי איך לא עשיתי את זה קודם. הבוטנים מוסיפים טעם מדהים וצבע מהמם.

בגלל שלא ידעתי איך יתקבל הטראפלס המחודש הזה אז חלק ציפית בבוטנים וחלק בקקאו כמו הטראפלס הקלאסי. ובמבחן הטעימות?טראפלס הבוטנים לקח ובגדול.שווה לנסות!

לפעמים גם כשאתה מנוסה זה לא תמיד הולך לך כפי שרצית..העיקר שלא התייאשתי.
מזל, אחרת איך הייתי מגיעה לביס הטעים הזה?


רכיבים: (כ 45 טראפלסים )
250 גרם שמנת מתוקה

400 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ גס

25 גרם חמאה רכה

כפית רום
ציפוי:

150 גרם בוטנים קלויים קצוצים או אבקת קקאו

אופן ההכנה:
1.מכינים את כל המצרכים.
















2.מביאים בסיר את השמנת המתוקה לרתיחה עדינה.

3.שופכים את השמנת מעל השוקולד ונותנים להם לנוח יחד כדקה.
















4.מערבבים היטב את השמנת והשוקולד לתעובת אחידה וחלקה.

5.מוסיפים את החמאה והרום ומערבבים היטב עד לאחידות.
















6.יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית 20*30 מרופדת בנייר אפייה ומקררים כ 3-4 שעות עד שהתערובת קשה ומוצקה.

7.מוציאים את התערובת מהמקרר,הופכים את התבנית על משטח עבודה,משחררים את התבנית ומנתקים את נייר האפייה. חותכים את בלוק השוקולד לקוביות קטנות(אפשר בשלב הזה לקחת כל קוביה ולגלגל לידיים-מי שמחליט ללכת על זה תתכוננו להתלכלך).















8.את הטראפלס החתוכים שמים בקערה עם בוטנים קצוצים/קקאו ומצפים אותם מכל הכיוונים.















 
9.שומרים בקופסא אטומה במקרר כשבוע,שבוע וחצי (מומלץ להביא לטמפ' החדר לפני האכילה).
בתאבון!
















ועוד כל מיני:
*אפשר להכין טראפלס בכל טעם ותוספות שאתם רק יכולים לחשוב עליהם והנה כמה רעיונות:

-לשמנת אפשר להוסיף חומרי טעם:מקל וניל/קינמון/אניס/הל וכו',שימו לב שאם החלטתם להשתמש בחומרי טעם עליכם לסנן את השמנת המתוקה מעל השוקולד כדי שלא יהיו חתיכות לא נעימות בזמן האכילה.

-לתערובת השוקולד והשמנת אפשר להוסיף תבלינים (למשל צ'ילי או פלפל חריף/מלח אטלנטי/פרי מסוים כמו פסיפלורה) ועוד אינספור רעיונות ושילובים.

-אפשר להחליף את הרום באלכוהול אחר.
-אפשר להחליף את הציפוי בכל אגוז אחר/אבקת סוכר או אפילו בלי ציפוי.

*את הטראפלס המוכנים אפשר להקפיא לחודש וחצי,חודשיים.תוציאו אותם לטמפ' החדר לפני האכילה.
*אני ממליצה להכין טראפלסים קטנים,הטראפלס עשירים מאוד!!

הערה:בתמונה הראשונה תוכלו לראות קצת מהאבקת נוגט בסיר עם השמנת וזה כי חלק מהתמונות צילמתי כשהכנתי את המתכון עם האבקה..זה לא חלק מהמתכון הסופי.

 









 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה