יום שבת, 12 באוקטובר 2013

בחושה שיש אספרסו

תשכחו מכל מה שאתם יודעים על עוגת שיש-

לא עוד עוגת חנק,
לא עוד עוגה יבשה,
לא עוד סתם עוגה בשני צבעים.
כי הפעם אתם הולכים לקבל עוגת שיש בגרסה מחודשת. העוגה המושלמת ליד כוס הקפה שלכם. אחת כזו שלא תפסיקו ליישר (אל תתפלאו אם תכפילו את כמות כוסות הקפה שאתם שותים ביום)!

אז באמת עוגת שיש היא עוגה בחושה נחמדה ביותר. אישית אני חושבת שהן פשוט עוגות מעולות. לפעמים עוגה אחת פשוטה אבל טעימה מספקת יותר מעוגת מוס מרשימה בעלת 4-5 שכבות. הכל עניין של טעמים ועסיסיות.
בחרתי להכין עוגת שיש. מהי בעצם עוגת שיש? מסה לבנה (שאם תאפו אותה לבד בתוספת שוקולד צ'יפס או פירות יבשים תקבלו עוגה טעימה בפני עצמה). את המסה מחלקים ל-.2 לחלק אחד מוסיפים את הטעמים השוקולדיים ומאחדים. כבר נשמע טוב לא? את החלק השוקולדי בחרתי לשדרג עם טעמי אספרסו ועוד שדרוג שלמדתי במהלך הלימודים: הוספת שוקולדצ'יפס מריר (או חלב)  שמעשיר את המסה.

אז בואו נתחיל,
מצרכים (ל-3 עוגות אינגליש קייק):

למסה הלבנה:

250 גרם חמאה רכה
400 גרם סוכר

4 ביצים
200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה

180 מ"ל חלב
500 גרם קמח

כפית סודה
כפית אבקת אפייה

 למסה הכהה:
מחצית מכמות המסה הלבנה (פירוט במהלך ההכנה)

80 גרם סוכר חום כהה
10 גרם קקאו

100 גרם שקולד מריר חתוך לקוביות
200 גרם שוקולדצ'יפס מריר/חלב

100 מ"ל קפה חזק (אספרסו או נס ללא חלב וממתיקים)

 אופן ההכנה:
1. מתחילים עם המסה הלבנה. מכינים את כל המצרכים (שימו לב שכחתי לצלם את הביצים אל תשכחו אותם!!). את הקמח מערבבים עם אבקת האפייה והסודה.















2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החמאה והסוכר לקבלת קרם אחיד ורך.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת תו"כ הקצפה.

4. מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה. טורפים קלות בעזרת מטרפה ידנית את החלב עם השמנת. מוסיפים את החלב והשמנת ואת הקמח ב-3 פעמים ולסירוגין לתערובת החמאה. מתחילים ומסיימים עם הקמח. (ז"א מוסיפים שליש מהקמח ואז מחצית מהשמנת והחלב. ושוב שליש מהקמח ואת כל השמנת והחלב ולבסוף את כל הקמח שנשאר.בין הוספה להוספה מערבלים ערבול קצר ומהיר).
5. המסה הלבנה מוכנה.מחלקים את המסה ל-2 חלקים שווים.















6.מחממים תנור ל-170 מעלות.
7. עוברים להכנת המסה הכהה. לוקחים קערה אחת של מסה לבנה. מוסיפים אליה את הסוכר החום והקקאו.

8.ממיסים את השוקולד המריר ומוסיפים.
9. לבסוף מוסיפים למסה הכהה גם את הקפה והשוקולדצ'יפס ומערבבים היטב לאחידות.

10.התקבלו 2 מסות. כהה ולבנה.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11. לוקחים 3 תבניות אינגליש קייק ומשמנים היטב. שופכים את התערובת הכהה ל-3 התבניות (התערובת צריכה להגיע למחצית מגובה התבנית).















12.במרכז התבניות מניחים מהתערובת הלבנה.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13.בעזרת סכין/מזלג יוצרים דוגמת שיש. נכנסים פנימה בצורת ספירלה למעלה ולמטה לכל אורך התבנית.















14. מכניסים לתנור החם לאפייה של כ-40 דק' עד שהעוגות תפוחות ויציבות למגע. אם נכניס קיסם למרכז העוגה הוא יצא יבש עם פירורים לחים עליו.
15. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב.

16. בתאבון.













ועוד כל מיני:
-למי שבטעות שכח חמאה רכה זו חמאה שאם נכניס אליה אצבע היא תיכנס בקלות.

-במהלך עבודת המיקסר עצרו מדיי פעם וערבבו בעזרת מרית. יש פה מסה גדולה וגם למיקסרים המקצועיים צריך לעזור ולגרד את הדפנות והבסיס כדי שכל המסה תתערבב כמו שצריך.
-אל תותרו על החלפת בלון ההקצפה בוו הגיטרה אחרת הוא עלול להישבר.
-טעם הקפה במסה הכהה הוא עדין אבל מי שלא מתחבר יכול לוותר.

-גם על השוקולדצ'יפס אפשר לוותר למרות שזה ממש טעים אז חבלJ.
-בחרתי להכין את העוגה בתבניות אינגליש קייק למי שרוצה לשדרג אפשר יכולים להכין את העוגה בתבנית קוגלהוף עגולה (כזו עם חור באמצע) ואז תקבלו עוגה גבוהה ומרשימה שאתם יכולים להגיש למרכז השולחן עם שוקולד חם מעל ותקבלו עוגה בחושה מרשימה ביותר!

-שומרים את העוגה בקופסא אטומה כ-5 ימים (בחודשי הקיץ מומלץ בקירור).







 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה