יום שבת, 19 באוקטובר 2013

מקלות פרמזן

השבוע שמתי לב שהרבה זמן לא נתתי תשומת לב לאזור המתכונים המלוחים אז השבוע יש לנו מתכון מלוח!.
בפעם הראשונה שנתקלתי במקלות המלוחים האלו הייתה במקום בעבודה הראשון שלי אחרי השחרור מהצבא. עבדתי בקונדיטוריה במרכז הארץ שהכינה המון סוגים של מאפים מכל המינים. המקלות המלוחים האלה היו נגמרים דיי מהר כי הם פשוט כל כך קלילים וטעימים שקשה לעמוד בפניהם.

 זהו מתכון מוצלח במיוחד. קודם כל כי הוא כולל בסה"כ 3 מרכיבים (!!) ואת כל המרכיבים צריך רק לקנות (!!) כך שכמעט ולא נשאר לנו מה לעשות.
אפשר להגיש את המקלות האלה בהמון וריאציות- לארוחת בוקר עם גבינות וירקות, לבירה עם החברים בערב, להגיש אותם כמנה ראשונה עם סלט או מרק או סתם לנשנש מול הטלויזיה.

מלוח קליל  וטעים! יאמי!

 מצרכים :(לכ- 40 מקלות)
חבילת בצק עלים על בסיס חמאה (מופשר לילה במקרר)

ביצה טרופה
150 גרם פרמזן מגורר לרצועות

כפית מלח
כף אורגנו

 אופן ההכנה:
1. מכינים את המצרכים. פותחים את בצק העלים ומרדדים קלות. מערבבים את הפרמזן עם המלח והאורגנו.

2. מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3. מברישים את הבצק בביצה טרופה.

4.מפזרים מעל הביצה את הפרמזן בשכבה דקה ואחידה.
5. עוברים עם המערוך על הפרמזן ומהדקים לבצק.




















6.חותכים את הבצק באמצע לרוחבו.
7.חותכים כל חלק לרצועות ברוחב של כ 2-3 ס"מ.

8. יוצרים ספירלה מכל רצועה.
9. מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור החם לאפייה של כ 10-15 דק' עד שהמאפים זהובים תפוחים וריחניים.

10. מצננים, בתאבון!
 
 
 
  
 
 
 
 
 
ועוד כל מיני:
-חשוב להפשיר את הבצק לפי ההוראות כדי שהוא לא יקרע ולא יווצרו סדקים. אך חשוב לעבוד מהר. ברגע שהבצק מתחמם יהיה לכם קשה יותר ליצור ספירלות.

-אתם מזומנים לשחק עם התבלינים. אל תוותרו על המלח אבל בהחלט אפשר להוסיף פפריקה/זעתר/שומשום/פלפל שחור/בזיליקום/קצח.. בקיצור לא חסר רעיונות.

-למי שיש גלגלת פיצה זו הדרך הקלה והמהירה ביותר לחתוך את הבצק.

-אתם יכולים ליצור מקלות ארוכים בלי לחצות את הבצק. בעיני יותר קל ומהיר לעבוד כשהמקלות קצרים יותר.

-לא אהבתם את הרעיון שזה מלוח? אתם מוזמנים ליצור מקלות מתוקים. איך? פשוט מחליפים את הגבינה והתבלינים בסוכר וקינמון מעורבב יחד.

-שומרים את המקלות כשבוע בקופסא אטומה.
 

 




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה