יום רביעי, 24 בספטמבר 2014

פאי תפוחים

איזה כיף זה פאי תפוחים, ללא ספק זהו הפאי הכי קלאסי שיש. איך אפשר שלא להתענג על מלית תפוחים ארומטית וריחנית שנחה לה בקלילות על בצק פריך חמאתי ביותר. את הפאי אפשר לאכול קר אבל ברור שהכי כיף זה להגיש אותו חמים עם מלא אבקת סוכר וכדור גדול של גלידת וניל אם כבר קינוח אז עד הסוף! גם באירופה וגם בארה"ב הוא נחשב לסמל ולאחת העוגות הנמכרות שיש וגם אנחנו הישראלים מפרגנים לו כאחד הקינוחים הנמכרים כמעט בכל מסעדה ובית קפה שיש ובצדק.

אין ספק שגולת הכותרת פה הם התפוחים ולכן השתמשו בתפוחים ירוקים חמצמצים ופנקו אותם בכל טוב-חומרי טעם וריח כמו וניל/קינמון/גרידת לימון ותוספות כמו צימוקים/אגוזים אם אתם אוהבים ישולבו פה בצורה נפלאה.
אין צורך להעמיס במילים זה הזמן להזמין חברים רעיון לקינוח כבר יש לכם!

מצרכים: (לפאי בקוטר 24)
בצק פריך:

140 גרם חמאה רכה
70 גרם אבקת סוכר

ביצה
כפית תמצית וניל

260 גרם קמח
קורט מלח

 
מלית:
4 תפוחים ירוקים גדולים (מזן גרנד סמית) קלופים מגולענים ופרוסים דק

מיץ לימון וגרידת לימון מלימון גדול שטוף היטב
כפית גדושה קינמון

80 גרם סוכר חום
60 גרם חמאה מומסת

30 גרם פירורי לחם


 ציפוי:
ביצה טרופה

 
אופן ההכנה:
בצק:

1. מכינים את כל המצרכים.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר כדקה עד לקבלת קרם חמאתי.

3. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים כחצי דקה עד שהביצה נבלעת.
4. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים רק עד שהבצק אחיד.

5. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה.
6. לאחר כשעה מחממים תנור ל-170 מעלות.

7. משמנים תבנית פאי מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות לעובי של כ-2 ס"מ. מעבירים לתבנית המשומנת ומחוררים עם מזלג. (את שאריות הבצק אוספים לכדור ושומרים בינתיים במקרר לקישוט הפאי בהמשך).



















9. מכניסים למקפיא לרבע שעה. בינתיים מכינים את המלית.


מלית:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי המלית.















2. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומסדרים מעל את התפוחים. מהדקים מעט.
3. מוציאים את שאריות הבצק יוצרים 2 נחשים מחברים ביניהם ויוצרים "גדר" מסביב לפאי. מהדקים היטב.


















 
4. מברישים בביצה את הגדר ומכניסים לתנור החם לאפייה של כ-40 דק' עד שהבצק שחום היטב והתפוחים רכים.
5. מגישים חם או קר. בתאבון!









 







ועוד כל מיני:

- כמו שכתבתי בפתיח המלית לא תתנגד לעוד תוספות של טעמים ותבלינים אז תרגישו חופשי לפנק אותה.

-אם אין פירורי לחם למלית (שלא יהיו מתובלים בטעות) אפשר להחליף באגוזים טחונים דק או בפתי בר מפורר.
-לא חייבים לקשט בגדר אפשר לרדד את הבצק ולקרוץ עם קורצים כוכבים/עלים/לבבות ולסדר על התפוחים או לסדר רשת של שתי וערב או בכלל לוותר.

 -שומרים כ-5 ימים במקרר.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה