יום שבת, 27 בספטמבר 2014

עוגיות חמאה

עוגיות חמאה מבצק פריך.
הבצק הפריך הוא אחד הבצקים הכי בסיסיים באפייה ממש הא'-ב' של התחום.
קל מאוד להכין אותו אבל יחד עם זאת חשוב לשים לב להערות על מנת לקבל בצק פריך במיוחד. את הבצק אפשר להכין מראש  ולשמור אותו במקרר עטוף היטב למספר ימים כמובן שיש אינספור רעיונות מה אפשר לעשות עם בצק פריך-עוגיות/עוגות פאי/תחתית לעוגות גבינה, עוגות אישיות ועוד ועוד.
הפעם נכין מהבצק עוגיות חמאה של פעם. העוגיות הכי קלאסיות שיש עם שכבת סוכר מעל כאלה שכולנו אכלנו אצל סבא וסבתא בבית וכאלה שהכי כיף לטבול בכוס תה עם נענע.

 שימו לב להערות במתכון. בתאבון!


מצרכים: (לכמות של כ-100 עוגיות).
250 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר
כף תמצית וניל

ביצה
500 גרם קמח

 
 ציפוי:
ביצה

סוכר

אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים. את הביצה שמים יחד עם תמצית הוניל.















2. במעבד מזון או מיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וסוכר לקבלת קרם חמאתי.

3. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים עוד כחצי דקה לאיחוד החומרים.
4. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהבצק אחיד.

*מומלץ לעצור מדיי פעם את פעילות מעבד המזון ולגרד את הדפנות בעזרת מרית.
*הלישה צריכה להיות מהירה וקצרה.

*אם נשארו פירורים בתחתית מעבד המזון מעבירים את כל הבצק למשטח עבודה ולשים מעט רק עד שהבצק אחיד.
5.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.




















6. לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק ומחממים תנור ל-170 מעלות.

7. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עוגיות עם קורצן שבחרנו שבחרנו.
*מומלץ לחצות את הבצק ל-2 ולעבוד עם חצי אחד בזמן שהחצי השני ממתין במקרר. (כך גם הבצק יישאר קר וגם יהיה לנו קל יותר לרדד כמות קטנה בכל פעם מאשר לרדד את כל כמות הבצק).

8. מניחים את העוגיות במרווח קל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
9. טורפים ביצה מברישים בעדינות את העוגיות ומפזרים סוכר בנדיבות.




















10.אופים כ-10 דק' עד שהעוגיות מזהיבות.
11. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

12. מעבירים לקופסא אטומה. בתאבון!
 














ועוד כל מיני:
*חשוב מאוד לא לעבד יתר על המידה את הבצק. הלישה צריכה להיות קצרה ויעילה אחרת העוגיות לא יהיו פריכות לאחר האפייה.

*אפשר להוסיף לבצק גרידת לימון/ תפוז.
*לא מוותרים על קירור הבצק. הבצק צריך לנוח לפני שנמשיך להתעסק איתו.

*אם רוצים אפשר להוסיף לציפוי העוגיות קינמון/סוכר וניל.

*זמן הצינון לאחר האפייה חשוב מאוד העוגיות מתייבשות והופכות להיות פריכות אף יותר.

*את העוגיות שומרים כחודש בקופסא אטומה היטב.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה