יום ראשון, 5 במאי 2013

אלפחורס

עוגיה אחת שהיא כמו קינוח שלם.
אני מתה מתה מתה על אלפחורס זאת גם אחת העוגיות שאני הכי אוהבת להכין זה מרגיש כמו מפעל קטן במטבח הביתי שממנו יוצאות מלא עוגיות נימוחות ובשרניות.

למי שלא מכיר האלפחורס היא עוגיית סנדוויץ במילוי עבה וטעים של ריבת חלב,ומסביב עוטף אותה קוקוס,האלפחורס מגיעה אלינו מארגנטינה.
בטיול אחרי צבא נסעתי לדרום אמריקה וניסיתי בכמה וכמה קונדיטוריות מקומיות להנות מהאלפחורס והאמת שהיא שדיי התאכזבתי, איכשהו האלפחורס בארץ שיצא לי לאכול (במיוחד הביתיים) היו טעימים יותר.

העוגייה היא דיי כבדה ובגלל זה כתבתי שהיא כמו קינוח שלם, יש בה הרבה טעמים ומתיקות ולכן הגודל פה כן קובע.. ככל שהעוגיה גדולה יותר ועבה יותר כך היא גם כבדה יותר ולפעמים זה קצת יותר מדיי ולכן אני ממליצה להכין עוגיות קטנות יחסית כדי שהביס יהיה מהנה.
כשמדובר בעוגיות אלפחורס אני חייבת לשמור על רמה גבוה, מעין (בן זוגי שיחיה) מגיע ממשפחה של ארגנטינאים אז אין פה מקום לטעויות!

קבלו אותה האלפחורס:
מצרכים: (לכ-55 עוגיות קטנות)

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
180 גרם אבקת סוכר

3 חלמונים
כפית תמצית וניל

240 גרם קורנפלור
210 גרם קמח

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

 מלית וציפוי:
450 גרם (צנצנת) ריבת חלב

100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:
1.מכינים את כל המצרכים (מצרכים "דומים" אפשר לאחד: את החלמונים שמים עם תמצית הוניל ואת הקמח עם אבקת האפייה).


2.במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר  עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
 
 
 
 
 
 
 




 
 
 3.מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ומעבדים קלות עד שהתערובת אחידה.
4.מוסיפים את האבקות: קורנפלור קמח ואבקת אפייה.מתחילים במהירות נמוכה ומעבדים 3-4 דק' עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

5. אוספים את הכדור לבצק אחיד. בקיץ אם הבצק רך מאוד אפשר לעטוף אותו בניילון נצמד ולקרר כשעה.

6.מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. מחלקים את הבצק ל-2. חלק אחד שומרים במקרר, את החלק השני מרדדים לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי (אני נעזרתי בכוס של צ'ייסר).





















8.מניחים את העוגיות על נייר האפייה במרווחים קלים (העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה).

9.אופים כ 10-12 דק' . העוגיות צריכות להישאר בהירות (העוגיות מוכנות כשהתחתית שלהן מתחילה להזהיב).

10.מצננים היטב.

















11.מניחים את כל העוגיות המוכנות על משטח, חצי מהעוגיות הופכים כך שהתחתית תיהיה כלפי מעלה.




















12.ממלאים שקית זילוף בריבת חלב, את כל העוגיות שהפכנו ממלאים בכמות נדיבה של ריבת חלב.





















13.מכינים קערה עם קוקוס.

14.סוגרים כל זוג סנדוויץ ולוחצים קלות כך שתצא מעט ריבת חלק בצדדים.





















15.מגלגלים את ריבת החלב שמציצה מהעוגיות בקוקוס.




















16. בתאבון.















 
ועוד כל מיני:

-מי שאוהב מומלץ להוסיף גרידת לימון מלימון שלם (בשלב של החלמונים ותמצית הוניל) זה מוסיף ארומה נהדרת.

-אפשר להכין את העוגיות האלה במעבד מזון בדיוק לפי אותו הסדר,הבצק יהיה מוכן הרבה יותר מהר. השתמשו במה שנח לכם.

-כשאתם מעבדים אבקות (קמח, קונרפלור וכו'), תתחילו תמיד במהירות נמוכה אחרת כל האבקות יעופו לכם מחוץ למיקסר..

- אם החלטתם לעשות עוגיות קטנות/גדולות יותר שימו לב שזה ישפיע על זמני האפייה. העוגיות צריכות להיות תפוחות וגדולות יותר, עליהן להישאר בהירות ואם התחתית זהובה ונפרדת בקלות מנייר האפייה העוגיות מוכנות.

-הכי נח לזלף ריבת חלב עם שקית זילוף כמובן שאפשר להשתמש בכפית או איך שנח לכם.

-אפשר להחליף את ריבת החלב בממרח אחר, ולוותר על הקוקוס או להשתמש באגוזים טחונים או בכל רעיון אחר שיש לכם.

-יוצאת פה כמות גדולה של עוגיות (תאמינו לי זה לא יהיה יותר מדיי),שומרים את העוגיות כשבוע בקופסא אטומה.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה