יום שלישי, 14 במאי 2013

קיש בצל ופרמז'ן עם בצק תימין

איזה חג זה שבועות.
כמה אוכל, כמה שפע, כמה מוצרי גבינה, והכל לבן ופרחוני וקייצי.
חג השבועות הוא ללא ספק חג הקונדיטוריות, זה הרגע בו כל הקונדיטורים מפשילים שרוולים וחושבים על  מאפים מתוקים ומלוחים שימשכו את קהל הלקוחות.. עוגיות פיקנטיות,קישים עם שילובים מעניינים, מאפי גבינה ריחניים, סופלה גבינות, שמרים, גבינה ושוקולד, גבינה קרה, גבינה אפויה, בלינצסים, בורקסים, פיצות, לחמים..שפע כבר אמרתי?

זהו באמת חג מיוחד לכל מי שעוסק באפייה, יש כל כך הרבה אפשרויות וכל כך הרבה מגוון ויצירתיות שזה פשוט כיף אחד גדול!
הנטייה הראשונית היא להכין עוגת גבינה..אבל הפעם בא לי דווקא ללכת על משהו מלוח.

קיש קל להכנה שבבצק יש הפתעה-טימין שמוסיף טעם וריח, בצלים מקורמלים ותערובת של שמנת וגבינה..נו מה רע לנו בחיים?
שיהיה חג שמח!

מצרכים: (קיש בקוטר 24 ס"מ)
לבצק:

250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כף מלח
חצי כפית פלפל שחור,רבע כפית אגוז מוסקט

50 מ"ל מים קרים

מלית:
3-4 בצלים בינוניים פרוסים

50 מ"ל שמן זית
כף מלח

תערובת רויאל:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
2 ביצים

2 שיני שום כתושות
מלח,פלפל,אגוז מוסקט לפי הטעם

כף קמח

 ציפוי:
50 גרם פרמזן מגורר

 
אופן ההכנה:
בצק:
1. מכינים את כל המצרכים.















2.  במעבד מזון שמים קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

3.  מוסיפים מלח ותימין ומעבדים.

4. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי עיבוד עד שהבצק מסתובב סביב הלהב והוא רך ואחיד.

5.   אוספים את הבצק לכדור,עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

6.  מוציאים את הבצק,מרדדים על משטח מקומח לעיגול דק בעובי של כחצי ס"מ ומניחים על תבנית הפאי. מהדקים היטב את הבצק לתבנית ומורידים את הקצוות המיותרים.

7. מקררים לעוד כחצי שעה.

*בינתיים מכינים את המלית.

מלית:
1. מחממים מחבת עם שמן זית.


2. מוסיפים את הבצלים הפרוסים, מתחילים לטגן את הבצלים. כשהבצלים שקופים מוסיפים מלח ומטגנים על אש נמוכה בינונית עד שהבצלים זהובים.


















 
3. מסננים את הבצלים מהשמן ומצננים מעט. בינתיים מחממים את התנור- ל 170 מעלות ומכינים את תערובת הרויאל.















תערובת רויאל:
1. מכינים את כל המצרכים.















2. טורפים יחד שמנת מתוקה וביצים.
3. מוסיפים שיני שום כתושות ואת התבלינים וטורפים היטב.

4. שמים את כף הקמח בקערה קטנה. לוקחים 2-3 כפות מתערובת השמנת, מעבירים לקערה עם הקמח ומערבבים. מחזירים את תערובת הקמח לתערובת השמנת וטורפים הכל יחד. (פעולה זו מונעת מהקמח להפוך לגושי קמח בתוך תערובת השמנת).

*מרכיבים את הקיש:
1.מוציאים את הבצק מהמקרר.

2.  מסדרים מעל את הבצלים המקורמלים בשכבה אחידה.















3.   שופכים מעל את תערובת השמנת.














4.  מפזרים מעל פרמזן.















5.   מכניסים לתנור לאפייה של כ -45 דק' עד שהמאפה תפוח,זהוב ויציב.

6.   מוציאים את הקיש מהתנור ומצננים היטב.

7.   בתאבון!














ועוד כל מיני:
-אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה בדיוק לפי הסדר-ההבדל היחיד הוא שזה יקח לכם יותר זמן.

-אם הבצק אינו אחיד ועם פירורים,תוסיפו בכל פעם כף מים ותעבדו עד שהבצק אחיד.
-שלב טיגון הבצלים לוקח זמן. הטיגון צריך להיות איטי ויש להתאזר בסבלנות, ככל שהבצלים יהיו זהובים יותר כך הקיש יהיה טעים יותר.

-תערובת הרויאל תגיע לכם רק לחצי מגובה הקיש, זה בסדר התערובת תופחת במהלך האפייה.
-בקיש הזה אפשר לשחק באוכל: להחליף את התימין בתבלין אחר, להוסיף תבלינים לתערובת הרויאל,להוסיף לבצלים פטריות,להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת –יצירתיות זה שם המשחק.

-התבלינים במתכון זה הוא לפי הטעם..אל תשכחו שפרמזן היא גבינה מלוחה אז בזהירות עם המלח.
-פרמזן היא גבינה שנשרפת יחסית מהר ולכן יכול להיות שהמאפה כבר יהיה ממש זהוב אבל לבצק יש עוד אפייה. הקיש מוכן כשהבצק מסביב זהוב והמאפה יציב למגע. במקרה בו הפרמזן שחום שמים על הקיש  נייר אלומיניום וממשיכים באפייה כרגיל.

-שומרים את הקיש כשבוע במקרר.אוכלים את הקיש חם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה