יום חמישי, 30 במאי 2013

קרם לוטוס ושוקולד מריר


לפני כמה זמן נשאלתי "מה הקינוח האהוב עליי"  כמובן שיש לי כמה תשובות. התשובה  הראשונה שזרקתי היא פאי לימון ואז נתקעתי..אחרי כמה ימים התבקשתי להכין קינוח לכמות גדולה של אנשים והיה לי ברור שאני הולכת להכין קינוחים אישיים בכוסות ואז נזכרתי בשאלה ואמרתי לעצמי מה, איך לא אמרתי קינוחים בכוסות?
אני ממש ממש אוהבת קינוחים אישיים בכוסות. זה יכול להיות כל קינוח רק שיגיע  בכוס אישית.  כשמדובר באירוע מרשים או כשמארחים כמות דיי גדולה של אנשים אין כמו קינוחים אישיים. זה בגודל המושלם, כל אחד אוכל לעצמו כמה שהוא רוצה (אין דבר שאני שונאת יותר מאשר אנשים שלוקחים "רק חתיכה" מהעוגה הכל כך יפה ומשאיר את כל שאר הפרוסה בצלחת ההגשה..נו באמת למה להרוס???) וכמובן שקינוח אישי במיוחד בכוסות שקופות ישר הופך להיות קלאסי ויפה מה שאוטומטית הופך את הטעם לטוב יותר.

הפעם הכנתי קינוח מהיר וקל בכוסות אישיות. מדובר במוס לוטוס (את ממרח הלוטוס כבר היללתי מספיק). מעל מגיעה שכבה דקה של שוקולד מריר שמאזנת את המתיקות בצורה מושלמת, למעלה מפזרים קצת אגוזי לוז מסוכרים (הנקראים ברס בשפה המקצועית) מגישים קר עם כפית קטנה ומתעלפים (מרשה לעצמי להתלהב ולהגיד שזה נחטף וכל מי שטעם התענג)..לא נראה לי שיש עוד מה להוסיף.
מצרכים (לכ- 24 כוסות אישיות שקופות המכילות 60 מיליליטר כל אחת).

גנאש שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
מוס לוטוס:

250 גרם  מסקרפונה בטמפ' חדר
300 גרם ממרח לוטוס בטמפ' חדר

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה

קישוט:
ברס (אגוזי לוז מסוכרים).

 אופן ההכנה:
מתחילים מהכנת הגנאש שצריך להתקרר:

1.בקערה בינונית שמים שוקולד מריר קצוץ.

2.בסיר מביאים שמנת מתוקה לרתיחה עדינה.

3.שופכים את השמנת על השוקולד המריר ממתינים כדקה ומערבבים היטב לקרם אחיד וחלק.

4.מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

5.שומרים במקרר כ 45 דק'.  במהלך הקירור מערבבים כשלוש פעמים.


מכינים את המוס:
1.   מכינים את כל המצרכים.















 2. מקציפים את המסקרפונה יחד עם ממרח הלוטוס עד לאחידות ומעבירים לקערה גדולה.















3.  מקציפים היטב את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

4.   מאחדים בין שתי התערובות.















הרכבה:

1.  ממלאים כל כוסית במוס (עד למעלה) ומיישרים.















2.מוודאים שגנאש השוקולד התקרר והתייצב. שמים כפית של שוקולד מעל כל מוס ומשטחים.















3.שומרים את הקינוחים בקירור ומפזרים ברס לקראת ההגשה.

4.   בתאבון!















ועוד כל מיני:

-גם מי שלא אוהב שוקולד מריר אני לא ממליצה להחליף אותו במשהו אחר. המוס מתוק והשוקולד מאזן אותו ואז הקינוח מושלם בטעמיו. תסמכו עליי בקטע הזה.

-מסקרפונה היא מעין גבינת שמנת איטלקית עם לא מעט אחוזי שומן אבל עם טעם שאי אפשר למצוא לו תחליף. ניתן למצוא את הגבינת שמנת  בסופרים הגדולים.

-חשוב שהגבינה ושממרח הלוטוס יהיו בטמפ' חדר אחרת יהיה לכם קשה להקציף אותם ויהיו לכם גושים מרגיזים.

-הכי נח למלא את הכוסיות במוס עם שקית זילוף, כמובן שגם כף תעשה את העבודה.

-ברס הם אגוזי לוז מסוכרים טעימים בטירוף. עד לא מזמן אפשר היה להשיג אותם בחנויות מתמחות לאפייה ולאחרונה ראיתי אותם גם בסופרים הגדולים והמוכרים. כמובן שאפשר להחליף את הברס באגוזים קצוצים או לוותר למרות שזה מוסיף מראה נחמד ומרקם שונה. מפזרים את הברס ממש לקראת ההגשה אחרת הם סופגים את הלחות של המקרר וכל הקראנצ'יות נעלמת.

-שומרים את הכוסיות מכוסות בניילון/ בקופסא אטומה בקירור כשבוע.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה