יום שבת, 21 בדצמבר 2013

עוגת שוקולד של פעם

זוכרים שפעם היינו אוכלים עוגות ספוג עם קצפת ועוד קצפת? וכל מיני עוגות שהמרגרינה שלטה בהם? ועוגות שוקולד חצי  יבשות? ואכלנו ונהננו ולא סבלנו. עם השנים החלפנו את העוגות האלה בעוגות מרשימות ומיוחדות אבל איך אפשר שלא לחזור מעט לטעמים של פעם?

אל דאגה אנחנו לא הולכים להכין משהו בסגנון אין ספק שאז אולי אכלנו אותם בהנאה גדולה אבל אנחנו כבר לא ממש שם ..אולי כי נהיינו מפונקים, אולי כי הטעמים השתנו ואולי כי אנחנו בכל זאת מנסים להיות קצת יותר בריאים. אבל עדיין למה לא לשחזר קצת נוסטלגיה?
העוגה שבחרתי להכין הפעם היא עוגת שוקולד של פעם. כזו שילדים (וגם מבוגרים) היו טורפים פעם ויטרפו בשמחה גם היום. עוגת שוקולד הכי פשוטה שיש עם ציפוי שוקולדי וסוכריות לקישוט- עוגת הבית הכי כיפית שיש. החלטתי להכין אותה פרווה את החמאה נחליף במעט שמן ואם לא תספרו שהיא פרווה אף אחד לא ישים לב לכך.

זה הזמן להכין שוקו חם,לחתוך פרוסת עוגה ולהתכרבל מתחת לשמיכה עם סרט טוב. הכי חורף שיש!
מצרכים: (ל-2 עוגות אינגליש קייק)

3 ביצים
200 גרם סוכר

100 מ"ל שמן
כף גדושה נס קפה

כפית ליקר קפה שוקולד
200 מ"ל מים פושרים

210 גרם קמח תופח
70 גרם שוקולית

70 גרם קקאו

ציפוי:
100 מ"ל שמנת פרווה

100 גרם שוקולד מריר פרווה
סוכריות שוקולד

 
אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים. את המים,ליקר ונס הקפה שמים יחד. ואת היבשים (קקאו,קמח ושוקולית) יחד.
















2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית כ-5 דק' עד לקבלת מסה תפוחה,בהירה וסמיכה.
3. תו"כ הקצפה מוסיפים את השמן בזרזיף דק עד שכל השמן נספג במסת הביצים.

4. מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה או שעוברים לעבוד עם מרית. מכניסים את היבשים והרטובים ב-3 פעמים למסה כשמתחילים ומסיימים עם היבשים. מערבבים היטב עד שהמסה אחידה (מוודאים שגם בתחתית אין שאריות קמח). ברגע שהמסה אחידה מפסיקים לערבב.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. לוקחים 2 תבניות אינגליש קייק ומשמנים היטב.















6. שופכים מבלילת השוקולד לתבניות (המסה לא תגיע עד למעלה וזה בסדר היא תתפח במהלך האפייה).
7. אופים כ-45 דק' עד שהעוגות תפוחות ויציבות. אם נכניס קיסם למרכז העוגה הוא יצא יבש עם פירורים לחים עליו.

8.מצננים היטב.
9.מכינים את הציפוי- קוצצים את השוקולד גס ושמים בקערה. את השמנת מביאים לרתיחה עדינה ושופכים על השוקולד. ממתינים כדקה ומאחדים למסה אחידה. לוקחים סכין/קיסם ודוקרים מעט את העוגות. שופכים את הציפוי באופן שווה על העוגות ומפזרים סוכריות.

10. בתאבון!











 
 
 
ועוד כל מיני:

- את הליקר אפשר להחליף בכל ליקר שוקולד/קפה אחר , גם רום/ברנדי יעבדו פה..מדובר בכמות קטנה אבל עדיין לא מומלץ לוותר.

-למרות שיש פה נס קפה וליקר הם כמעט ולא מורגשים לאחר האפייה. הם תורמים פה לטעמים וגם אם זה לילדים לא הייתי מוותרת עליהם הם לא ירגישו אותם כלל.
 -אפשר לוותר על הציפוי ולהגיש את העוגות כמו שהן או עם אבקת סוכר/קקאו.

-אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה/מלבנית ולקשט בסוכריות צבעוניות או עדשים-ילדים ימותו על זה.
-שומרים את העוגה כחמישה ימים בטמפ' החדר (בחודשי הקיץ מומלץ להכניס לקירור). העוגה טעימה גם קרה וגם חמה.


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה