יום שבת, 29 במרץ 2014

ממתק פילו

היום בחרתי להכין את הממתק שהכי דומה לבקלאווה. זה לא ממש זה אבל זה ליד.

אין לי מושג מתי במהלך החיים התחלתי לאהוב בקלאווה אבל זה קרה. אישית אני במחנה של הכנאפה הגבינה החמה עם שערות הקדאיף לגמרי עושה לי את זה אבל לאחר 2 נסיונות כושלים בהכנה הביתית החלטתי לעזוב מעט את הכנאפה ולחזור אליו בהמשך ובינתיים להתמקד בבקלאווה או יותר נכון מאפה בפילו ממולא בתערובת של אגוזים עם המון שמן והמון סירופ..כן דיאטטתי זה ממש לא.
אני לגמרי יכולה להבין למה אנשים כל כך אוהבים את הסוג הזה של הקינוחים. הרי זה מתוק וזה קליל (הרבה יותר קליל מעוגת מוס או שכבות של שוקולד וקצפות למיניהם) ולכן אחרי ארוחה טובה אין כמו לקנח עם כוס קפה שחור חזק או סתם תה עם מקל קינמון ועוגיית פילו. המתיקות הגבוהה שמקבלים בביס קטן ודחוס זה בדיוק מה שצריך כדי לסכם ארוחה טובה. לא תמיד יש צורך להתפוצץ עד אפס מקום ולהעמיס על עצמו קינוח מפוצץ.

יש הרבה מתכונים ודרכים להכין עוגיות פילו אני אוהבת שהחלק העליון של העוגיה הוא קריספי, שיש כמות גדולה של אגוזים ושהחלק התחתון יהיה ספוג בסירופ אם גם לכם בא כזה זה הזמן להרתיח מים לקפה!

מצרכים: (לכמות של כ- 40 עוגיות)
חבילת עלי פילו מופשר לפי הוראות היצרן

240 מ"ל שמן
3-4 כפות ריבת משמש חלקה

 סירופ:
260 מ"ל מים

200 גרם סוכר
מיץ וגרידת לימון מלימון שלם

מקל קינמון (או כף קינמון טחון)

מלית אגוזים:
300 גרם תערובת אגוזים קצוצים דק

 
אופן ההכנה:
*מתחילים עם הסירופ סוכר שצריך להתקרר.

1. בסיר שמים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. כשהתערובת רותחת מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ומקל קינמון. מנמיכים את האש ומבשלים 2-3 דק'.מורידים את הסיר מהאש ומניחים בצד לצינון מלא.

*מכינים את מלית האגוזים:
1. מערבבים יחד את סוגי האגוזים שבחרנו ומערבבים אותם עם 4-5 כפות מהסירופ סוכר (גם אם הוא חם עדיין) כדי להרטיב מעט את תערובת האגוזים שיהיה לנו יותר קל להניח אותם על עלי הפילו.



















*מתחילים להרכיב:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. משמנים משטח עבודה במעט שמן. מניחים 2 עלי פילו אחד על השני ומברישים בשמן עליהם מניחים עוד 2 עלי פילו אחד על השני ושוב מורחים שמן.
3. מורחים כף גדושה של ריבת משמש.

4. בחלק התחתון של עלי הפילו שקרוב אלינו מניחים שליש ממלית האגוזים לכל אורך עלי הפילו ונהדק.
5. מתחילים לגלגל לגליל ארוך ומהודק ככל האפשר.

6. מורידים את הקצוות חותכים במרכז לחצי ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
7. ממשיכים כך עם עוד 2 גלילים. את הגלילים מניחים במרווח קל אחד מהשני.

8. לאחר שסידרנו את כל הגלילים מורחים את החלק העליון במעט שמן ומסמנים חריצים עם סכין (עד אמצע גובה הגליל).




















 
9. מכניסים לתנור החם ואופים כשעה עד שהגלילים אפויים היטב ושחומים מאוד.

10. מוציאים את הגלילים ומברישים מיד בנדיבות בסירופ שהתקרר.
11. מניחים בצד למנוחה של חצי שעה לפחות בה הגלילים יספגו את הרוטב.

12. חותכים את העוגיות לפי החריצים שסימנו.
13. בתאבון!















ועוד כל מיני
-עלי פילו נוחים מאוד לעבודה. חשוב להפשיר אותם כמו שצריך ובמהלך העבודה יש לכסות אותם במגבת כדי שלא יתייבשו וישברו.

-אפשר לגוון את טעם הסירופ עם מי ורדים/דבש/מקל וניל.
-האגוזים למלית הם לגמרי בחירה שלכם אני בחרתי בקשיו,אגוז מלך ואגוז פקאן (100 גרם מכל סוג) סתם כי זה מה שהיה לי בבית. השתמשו בכל סוג שאתם אוהבים המלצה שלי היא לערבב 2-3 סוגים לפחות.

 -אל תוותרו על הריבה אני יודעת שאולי זה נראה קצת לא קשור אבל אנחנו שמים מעט והטעם לא יהיה כל כך מודגש כמו העסיסיות. אפשר להחליף את טעם המשמש בטעם אחר אני ממליצה לבחור באחד שיהיה כמה שפחות דומיננטי בטעם ובצבע.
-חשוב להדק כמה שיותר במהלך הגלגול כדי שהגליל יהיה יציב ואחיד.

-הסירופ פה הוא קריטי לטעם ולעסיסיות. נבריש את הגלילים בנדיבות בסירופ עד שאנחנו רואים שתחתית הגלילים ספוגה ומתחילה להיווצר "בריכת סירופ" אל דאגה הכל ייספג.
  -שומרים כשבועיים בקופסא אטומה בטמפ' חדר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה