יום שני, 14 באפריל 2014

הפתעת שוקולד לבן

לא סתם אומרים שקודם אוכלים עם העיניים.
50% מההנאה שלנו באוכל בעיקר בקונדיטוריה זה קודם כל המראה, לא סתם מקפידים ומשקיעים כל כך הרבה זמן, כסף וזיעה על הפרטים הקטנים על הדקויות האלה שבסוף עוזרות לכך שהאוכל יהיה טעים יותר.

כשהתחלתי להתעניין בתחום הקונדיטוריה זה היה קודם כל בגלל זה הערכתי מאוד את ההשקעה בכל מאפה ועוגייה גם אם היא הקטנה ביותר. את העובדה שיש לאנשים סבלנות לעשות את אותו הדבר שוב ושוב בלי לוותר על כל פרט.
כשהתחלתי לעבוד בתחום למדתי כמה זה קשה. אנחנו רואים בטלויזיה את הקונדיטורים לוקחים פינצטות ומסדרים את הקישוטים והפירות בצורה כל כך מדויקת וזה נראה לנו שהם עושים את זה בטבעיות ובקלות אבל להגיע לרמות דיוק כאלה לוקח הרבה זמן הרבה ניסיון והרבה השקעה תאמינו לי שלגלגל עוגיות עגולות בדיוק באותו הגודל ולחתוך בראוניז בריבועים מושלמים זה ממש לא קל! אבל כשזה יוצא אחיד והמתוקים מסודרים כמו חיילים זה עובד אין מה לעשות.

הממתק הזה משקף בעיני את המשפט שקודם אוכלים עם העיניים כמה שהוא פשוט-ככה הוא יפה..נתחיל מזה שהשוקולד הלבן מוסיף משהו מאוד מלכותי וקלאסי והנקודות הצבעוניות בו הופכות אותו למשהו שבא לך לנגוס בו! אף אחד לא יאמין כמה מהר לקח לכם להכין את הממתק המשגע הזה..הדבר היחיד המבאס הוא שצריך לחכות לילה לקירור מלא כדי לחתוך קוביות קטנות ויפות בדיוק כמו בקונדיטורית בוטיק בפריז!
שנתחיל?

מצרכים: (תבנית אלומיניום חד פעמית בגודל 31*22 ממנה נקבל כ-40 קוביות)
300 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות

פחית (400 מ"ל) חלב מרוכז
100 גרם חמוציות

150 גרם קוקוס
150 גרם פקאן סיני קצוץ גס

 אופן ההכנה:
1.מכינים את כל המצרכים. את החמוציות הקוקוס והפקאן שמים יחד. את השוקולד הלבן שמים בקערה גדולה.
















2.ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים במיקרוגל. חשוב להוציא ולערבב מדיי פעם כדי שהשוקולד לא יישרף.

3.כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים את החלב המרוכז ומאחדים.

4.מוסיפים את היבשים (חמוציות,קוקוס ופקאן) ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה דביקה וסמיכה.




















 5.מעבירים את המסה לתבנית ובעזרת ידיים רטובות מעט מיישרים בצורה אחידה.

6.מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה (או לפחות 5-6 שעות).














7.מקלפים את התבנית וחותכים לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

8.בתאבון!

















ועוד כל מיני:

*תרגישו חופשי לשחק עם הטעמים העיקרון הוא שוקולד-חלב מרוכז-תוספות. אפשר להחליף את השוקולד הלבן במריר/חלב ואת התוספות בכל סוג אחר של אגוזים,פירות יבשים,גרנולה וכו'..המלצה שלי תחשבו על משחק של צבעים (נגיד שוקולד ופיסטוק זה מהמם) ועל המתיקות.

*הממתק הזה טעים מאוד אבל מתוק ומרוכז ולכן המלצה שלי היא לחתוך אותו לקוביות קטנות "ממתק ביס" נקרא לו.

*שומרים את הממתק בקירור כ-3 שבועות בקופסא אטומה.

* אפשר  להקפיא לחודש בקופסא אטומה רק לא לשכוח להפשיר לפני האכילה!



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה