יום רביעי, 7 באוגוסט 2013

פנקייק'ס

השבוע עברנו לבית חדש (יאיי) וסידרנו וניקינו,וסידרנו וניקינו וסוף סוף עשיתי קניות לבית שכמובן כללו גם סוכר וקמח וכמה חפיסות חמאה, וכמה חפיסות שוקולד, וחיכיתי לרגע בו אני אוכל לנסות את התנור פה..ואז..משבר.. התנור מקצר (וכולם ביחד אוווווווווו)..וכיביתי את התנור וניסיתי שוב וניסיתי לכבות את המזגן-אולי יש עומס? ושוב..מקצר!

עכשיו אתם מבינים? יש קטע כזה שלא יכול לקרות מצב שלקונדיטורים לא עובד התנור. זה כמו שלצייר לא יהיה מכחול, או שלצלם לא תיהיה מצלמה זה פשוט לא חוקי! אז אחרי שהתמרמרתי ובזמן שאני מחכה לחשמלאי שיגאל אותי מיסוריי  חיפשתי פתרון והחלטתי ללכת הפעם על מתכון שלא דורש אפייה אבל הוא עדיין מתוק וטעים ובא לי בטוב לארוחת ערב מנחמת- פנקייק.

מתכון קליל,מהיר הכנה, מנחם ושאינו דורש אפייה.
וואי וואי מה יקרה פה כשהתנור יחזור לעבוד-רק שזה יקרה במהרה!

מצרכים: (ל-4 פנקייקים גדולים או ל-13 קטנים)
200 גרם קמח

5 גרם ( חצי שקית) אבקת אפייה
25 גרם סוכר

חצי כפית מלח
250 מ"ל חלב

2 ביצים
כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה

 אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים (חוסכים בכלים- את הקמח מערבבים עם אבקת האפייה, את המלח עם הסוכר ואת הביצים עם תמצית הוניל).















2.בקערה מערבבים את כל היבשים: קמח,אבקת אפייה,סוכר ומלח.
3. בקערה אחרת מערבבים את כל הרטובים: חלב תמצית וניל וביצים.

4.מאחדים בין התערובות-עושים גומה במרכז תערובת היבשים ושופכים לתוך הגומה את תערובת הרטובים. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים רק עד לאחידות.













 
5.מחממים מחבת על אש בינונית-נמוכה.כשהמחבת חמה משמנים את המחבת עם החמאה בעזרת מזלג. שכבת החמאה צריכה להיות דקה.















6.בעזרת מצקת שופכים את הבלילה למחבת החמה. מטגנים עד שנוצרות בועות על החלק העליון של הפנקייק. בשלב זה הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד כדקה עד שהחלק התחתון השחים גם הוא. מעבירים לצלחת.













 
7.חוזרים על הפעולה (לא לשכוח לשמן את המחבת בכל פעם) עד שמסיימים את הבלילה. מניחים את הפנקייקים אחד על השני בערימה בצלחת.















8.שופכים על הפנקייק העליון כמות יפה של מייפל עד שהוא זולג למטה. מפזרים ברס (אגוזי לוז מסוכרים) ומגישים חם!

9. בתאבון.













 
ועוד כל מיני:
-הבלילה לא צריכה להיות מתוקה ולכן גם אין הרבה סוכר. תשאירו את המתיקות לסירופים והתוספות מעל.

-אל תערבבו את הבלילה יותר מדיי. לאחר שאתם מאחדים את היבשים והרטובים ערבבו היטב רק עד לאחידות.
-אפשר להוסיף תוספות לבלילה: גרידת לימון/קינמון/שוקולדציפס/חתיכות בננה וכו' וכו'..

-העדפתי להכין את הפנקייקים גדולים כי הם יותר יפים ככה כמובן שאתם מוזמנים לשחק עם הגדלים והצורות.
- כמו ששמתם לב כמות הפנקייקים היא קטנה. פנקייקים אי אפשר לשמור. יש לטגן ולאכול אותם אחרת זה לא יהיה טעים ולכן הכנתי כמות שתספיק לנו לארוחת הערב. אם תכפילו את הכמויות תקבלו כמות יפה יותר.

-את הבלילה לעומת זאת אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כ4-6 שעות.
-כשמטגנים את הפנקייק אפשר בכל פעם לשים חתיכת חמאה ולחכות שתימס או לנגב את המחבת עם נייר ספוג בשמן. המטרה היא שתיהיה שכבה דקה יחסית של שומן.אל תטגנו את הפנקייק על אש גבוהה.

-הרעיון של להניח את הפנקייקים המוכנים אחד על השני זה כי זה מרשים יותרJ אבל בעיקר כי זה שומר על החום של  הפנקייקים עד שמסיימים לטגן את כולם.
-בנושא התוספות יש אינספור רעיונות. אני דווקא לא מתחברות לכל מיני תופסות כבדות ומעדיפה את המייפל המסורתי אבל הנה מספר דוגמאות:

*סירופים בטעמים שונים: שוקולד,תות,ריבת חלב, דבש וכו'
*פירות מקורמלים

*קצפת
*ממרחים: חלבה,נוטלה,ריבה,וכו'

*אגוזים קצוצים, ברס כמו שאני שמתי אפשר להשיג בחנויות המתמחות לאפייה,לפורר שוקולד מקופלת וכו'..

-אוכלים את הפנקייק חם וטרי!

2 תגובות:

  1. ניסיתי והיה מצוין


    דנה
    אתר הפנקייק הישראלי
    http://pancakerecipe.webzai.com/20pancakes

    השבמחק