יום שלישי, 13 באוגוסט 2013

עוגת גזר

עוד אחת מהעוגות שאני הכי הכי אוהבת. אני יודעת שלא כולם מבינים את הקטע הזה של עוגת גזר אבל מי שמחפש עוגה קלילה,במתיקות מעודנת, ריחנית מתבלינים ושהיא אפילו פרווה הגיע למגיע הנכון.

 בעצם אם נחשוב על זה למה לא להכין עוגת גזר? הרי הגזר הוא מתוק (מי שעשה כמה דיאטיות בחייו יודע שאי אפשר לאכול אותו בחופשיות כמו את שאר הירקות) הגזר ידידותי באפייה-הוא מתרכך יפה ומשחרר טעמים מתוקים אז מה כבר יכול לצאת פה לא טוב? 
אגב, אפשר להכין על אותו עיקרון עוגת דלעת ובטטה- מי אמיץ מספיק בשביל לנסות??

עוגת גזר נחשבת לבריאה יותר בזכות הגזר וכי היא על בסיס שמן. במתכון הזה השתמשתי בקמח רגיל וסוכר לבן אבל אתם בהחלט יכולים להשתעשע קצת ולהחליף חלק מהסוכר בסוכר דמררה וחלק מהקמח בקמח מלא- תצא לכם עוגה במרקם ובטעמים מעט שונים אבל למה לא לנסות ולמצוא את השילוב שהכי עובד לכם גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הבריאות.
ולמי שעדיין זה לא נראה לו-אני מבטיחה לכם שאם לא תדעו שזה גזר אתם תאכלו אותה כמו גדולים!
 
מצרכים (ל-3 עוגות אינגליש קייק):

5 ביצים

500 גרם סוכר
350 מ"ל שמן

330 גרם קמח
10 גרם (שקית) אבקת אפייה

כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט

400 גרם (8-9) גזרים בינוניים מגוררים גס
100 גרם אגוז מלך קצוץ גס

אופן ההכנה:
1.מכינים את כל המצרכים (את כל האבקות -קמח,אבקת אפייה, קינמון ואגוז מוסקט אפשר לאחד).















2.מחממים תנור ל -170 מעלות.

3.במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר כ- 5 דק' עד לקבלת מסה בהירה,סמיכה ותפוחה מאוד.
4.מנמיכים את המהירות לנמוכה-בינונית  ותו"כ הקצפה מוסיפים את השמן בזרזיף דק על דופן המיקסר. לאחר הוספת כל השמן מערבלים עוד דקה שתיים.

5.מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה או עובדים עם מרית ומוסיפים את תערובת האבקות בפעמיים. מוסיפים רבע מתערובת האבקות ומערבלים 2-3 סיבובים. מוסיפים את שאר האבקות ומערבלים רק לאחידות.
 
 
 
 

 

 
 

6.מוסיפים את הגזר ומערבלים 2-3 סיבובים.















7.מוסיפים את אגוזי המלך ומערבלים עוד 2-3 סיבובים.
8.משמנים קלות 3 תבניות אינגליש קייק ומוזגים את הבלילה לתבניות.

9.מכניסים לתנור החם ואופים כ 45-50 דק' עד שהחלק העליון של העוגה משחים יפה, הריח מתפשט וקיסם שנכניס למרכז העוגה יצא יבש עם פירורים לחים עליו.

10.מצננים היטב את העוגה. בתאבון!















ועוד כל מיני:
-את הגזר המגורר מומלץ לסחוט מעט.

-את אגוזי המלך אפשר להחליף באגוז אחר או לוותר.
-אפשר להוסיף 100 גרם צימוקים.

-את האגוזים ו/או הצימוקים מערבבים בכף מהקמח שכתוב במתכון (מה שימנע את שקיעתם לתחתית העוגה).
-אפשר לשחק עם התבלינים הל וג'ינג'ר טחון למי שאוהב משתלב פה מצוין.

-לאחר הוספת האבקות בפעם השניה מערבלים רק עד לאחידות-ככל שתערבלו יותר תקבלו עוגה כבדה יותר והמטרה היא לקבל עוגה אוורירית וקלילה.
-מומלץ מדיי פעם לערבב עם מרית ולהגיע לתחתית קערת המיקסר כדי לוודא שהכל מתערבב כמו שצריך.

-טיפ של מקצוענים: כדי שהבלילה תצא לכם שווה בין התבניות וכדי שהן יראו שוות בגודלן מומלץ לשקול את המסה ולחלק ל-3 וכך לדעת כמה למזוג לכל תבנית. אין מה לעשות משקל זה הדבר הכי חשוב בקונדיטוריה.
-עוד טיפ של מקצוענים: עוגות בחושות נוטות "להתפוצץ" בחלק העליון שלהם לכל מיני כיוונים אפשר אחרי 20-30 דק' של אפייה, להוציא את העוגות ועם סכין לחתוך לאורך העוגה (אין צורך להגיע לקצוות אלא בעיקר במרכז), כך בעצם אנו קובעים לעוגה איפה היא צריכה להתפוצץ.

-העוגה טעימה יותר יום אחריי.
-אפשר להכין את העוגה תבנית עגולה בקוטר 24.

-העוגה נשמרת כ-5 ימים עטופה בניילון נצמד במקרר.




 

 

 

תגובה 1: