יום שישי, 10 בינואר 2014

רולדת שוקולד וקרם נוגט

אני חושבת שרולדה היא עוגה שפשוט עובדת. יש משהו בעוגה הנוסטלגית הזאת שהוא כל כך נכון שאני לא מופתעת שעדיין מוכרים את העוגות האלה בחנויות ובקונדיטוריות. הרעיון הוא פשוט ומוצלח-מכינים רולדה שזה בסה"כ הקצפה של חלמונים וחלבונים בנפרד מורחים את הבלילה בתבנית ואופים. מה נשאר? למרוח מלית ולגלגל. תפקידה של הרולדה היא לתת מעטפת למלית. אני מזמינה אתכם להשתמש בכל מיני שילובים של מליות:

קצפות עם פירות טריים
ממרח שוקולד עם שברי מקופלות ואגוזים

ממרח פיסטוק עם שוקולד לבן
אני בחרתי הפעם להכין רולדת שוקולד במלית מתוקה וזריזה של שוקולד ונוגט. גלגלתי,קשטתי,קיררתי והגשתי!

מה השילוב שאתם בחרתם? מה אכפת לכם-תשתפו קצתJ
מצרכים: לרולדה אחת (תבנית אחת סטנדרטית של תנור)

לרולדה:
50 גרם סוכר

30 גרם קקאו
4 ביצים מופרדות

50 גרם סוכר

למלית שוקולד-נוגט:
70 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

70 גרם ממרח נוגט
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

 
אופן ההכנה:
לרולדה:

1. מכינים את כל המצרכים.
2. מחממים תנור לחום גבוה של כ-200 מעלות.

3. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוה כ-3 דק' חלמונים וסוכר עד שהתערובת בהירה. מעבירים לקערה, מוסיפים קקאו ומאחדים.
4. שוטפים היטב את המיקסר ואת בלון ההקצפה ומקציפים במהירות גבוה חלבונים. לאחר כ-5 דק' שהחלבונים נראים כמו קצף אמבט מתחילים להוסיף את הסוכר- כף בכל 10 שניות. לאחר הוספת כל הסוכר מקציפים עוד כדקה שתיים עד לקבלת קצף בהיר תפוח ויציב. מפסיקים את פעולת המיקסר ומאחדים את תערובת החלבונים עם החלמונים בעדינות ככל האפשר. ברגע שהמסה אחידה שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
















5. אופים כ-10 דק' עד שהרולדה יבשה.

6.מוציאים את הרולדה האפויה מהתנור הופכים על נייר אפייה ומקלפים בזהירות את נייר האפייה העליון. שימו לב אם חלק מהרולדה מתקלף עם נייר האפייה וזה לא נראה כל כך יפה אל דאגה תכף יגיע ממרח שיכסה הכל. מכסים במגבת ומצננים.
*בינתיים מכינים את המלית:

1. במיקרוגל מחממים את השוקולד עם הממרח בפולסים קצרים של כ-15 שניות. בכל פעם מוציאים מהמיקרוגל ונערבב. נמשיך כך עד להמסה.
2. מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עם בלון הקצפה לקצפת יציבה.

3. מאחדים בין הקצפת למסת השוקולד-נוגט לקבלת מסה אחידה. לוקחים שק זילוף עם צנתר כוכב ומעבירים אליו 4-5 כפות מהקצפת נוגט ושומרים בצד (זה ישמש לקישוט הרולדה). את שאר הקצפת נוגט מורחים בשכבה אחידה על כל הרולדה.
4. מגלגלים את הרולדה לגליל. מהדקים היטב תו"כ גלגול.

5. מזלפים על הרולדה כוכבים אחד אחרי השני ומפזרים מעט קקאו.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6. מקררים היטב את הרולדה ללילה (או לפחות 4-5 שעות).

7. מגישים קר. בתאבון!

 
ועוד כל מיני:
-המתכון אינו מכין גלוטן.

-שימו לב ברולדה יש פעמיים סוכר זו אינה טעות. פעם אחת הסוכר הולך לחלמונים ופעם אחת לחלבונים.
-שוטפים היטב את המיקסר ואת בלון ההקצפה בין הקצפת החלמונים והחלבונים. אל תוותרו על השלב הזה כי חלבונים מוקצפים לא אוהבים שומניות (שקיימת בחלמונים) ואנחנו רוצים לקבל קצף יפה.

-ממרח נוגט לבן אפשר להשיג בכל סופר. יש לו טעם עדין של אגוזי לוז (זה לא נוטלה אבל הטעם שלו טעים ביותר).. האמת שזו הייתה הפעם הראשונה שהשתמשתי בממרח הזה ראיתי אותו והסתקרנתי. יצא טעים מוזמנים לנסות.
-תמיד כשמקציפים שמנת מתוקה יש להשתמש בשמנת קרה שהרגע הוצאנו מהקירור. אל תתנו לה לעמוד בחוץ.

-כמו שאמרתי אתם מוזמנים להשתמש בכל ממרח אחר או בכל מלית אחרת זה בטוח יצא טעים! רק אל תעמיסו יותר מדיי על הרולדה העדינהJ
-את הרולדה המוכנה שומרים בקופסא אטומה בקירור כ-3 ימים.
 




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה