יום חמישי, 2 בינואר 2014

ממתק שוקולד ולוז קלוי

לפעמים זה פשוט כיף להכין קינוח שלא דורש אפיה. רק צריך לערבב הכל בקערה להכניס לקירור ופה בעצם נגמרת העבודה. יש משהו בממתקים כאלה שכיף להכין וכיף לאכול אפשר לגוון בכל פעם בטעמים ובתוספות ואין את החלק המרגיז של האפייה שבו מתפללים שהטעמים יצאו טובים, שהעוגה תיראה טוב ושחלילה לא נעשה פאדיחה בהגשה.

בחרתי בשילוב של שוקולד מריר ולוז קלוי-דיי קלאסי אבל מוצלח ביותר. המתכון באמת הכי פשוט שיש והוא מומלץ לכל מי שמפחד מהתנור ולא רוצה להתעסק עם זמני אפייה ועם הצ'אנס שאחרי כל העבודה הקשה התוצאה תיהיה מאכזבת. אני חלילה לא רומזת לכם לוותר על עסקי האפייה אבל מדיי פעם אפשר גם להכין משהו שדורש רק קירור.

שלוש ארבע לעבודה!
מצרכים (לתבנית אלומיניום חד פעמית קטנה ממנה מתקבלות כ-30 קוביות):

300 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
פחית (400 מ"ל) חלב מרוכז

300 גרם לוז קלוי שלם
2 כפות קקאו

כף נס קפה
כף ליקר שוקולד

אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים.
















2. במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר בפולסים קצרים של כ-20 שניות. מערבבים בין לבין.

3. כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים את הקקאו,הליקר ונס הקפה ומערבבים.
4.מוסיפים את החלב המרוכז ואת הלוז הקלוי ומערבבים לאחידות.















5. מעבירים את המסה לתבנית מכסים בניילון נצמד ומקררים ללילה.
6. הופכים את התבנית על מגש ומקלפים את התבנית מעל השוקולד. עם סכין חד חותכים את פלטת השוקולד לקוביות קטנות. מעבירים לקופסא ושומרים בקירור.

7. בתאבון.
 
 
 
 
 






ועוד כל מיני:
-הרעיון של לחמם שוקולד במיקרוגל בפולסים הוא כדי שהוא לא ישרף. נחמם ל-20 שניות נוציא את הקערה ונערבב. לעיתים השוקולד נראה שלם אך אם נערבב נראה שהוא כבר מתחיל להתרכך. כשרוב השוקולד כבר נמס נוריד את פעילות המיקרוגל ל-10 שניות כי השוקולד עלול להישרף מהר מאוד.זה באסה-מניסיון.

-שימו לב הקינוח הזה ללא גלוטן. אחלה קינוח לפסח ולמי שנמנע מגלוטן.
-אתם מוזמנים על אותו עיקרון לשחק עם הטעמים: להחליף אגוזים/להוסיף פירות יבשים/קוקוס/תבלינים.

-עוד יתרון לקוביות הנפלאות האלה-נשמרות להרבה זמן כחודש בקירור!



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה