יום חמישי, 16 בינואר 2014

בחושה פירות יער על בצק פריך

 רגע לפני שנעבור למתכון אני רוצה לציין שהבלוג חוגג שנה! לא להאמין שכבר עברה שנה מהרגע שבו העזתי לצאת לדרך עם הרעיון הזה. הבלוג הזה הפך לאחת ההנאות הגדולות שלי בחיים . זה גורם לי להתעסק בלי סוף במה שאני הכי אוהבת לעשות. אני רוצה להודות מקרב לב לכל התומכים והמפרגנים!  לכבוד האירוע החגיגי ביותר בחרתי בעוגה שאני אישית מאוד אוהבת-עוגה בחושה עם פירות יער שאופים אותה על בצק פריך...מזל טוב :)

אז העוגה הפעם היא מעניינת ביותר. בעצם אנחנו נכין עוגה שהיא עוגה בחושה (במקרה שלנו עם פירות יער) שאותה נאפה יחד עם בסיס של בצק פריך. זה לא משהו שרואים אותו הרבה-אני לפחות לא נתקלתי בסוג כזה של עוגה עד לימודי הקונדיטוריה שם חשפו אותי לראשונה לקונספט הזה-עוגה בחושה על בצק פריך ועם פירורים מעל. בעיני השילוב הזה הוא גאוני. עוגה בחושה היא עוגה טעימה,קלילה ומנחמת אבל יש איזושהי תחושה שעוגה בחושה בתור עוגת יומולדת כעוגה עגולה היא פשוטה מדיי, לא נראית מספיק חגיגית, לא מרשימה כל כך. והנה יש פה פתרון מעולה להכין את העוגה כשהבסיס שלה הוא בצק- מה שנותן גם בסיס יציב לעוגה וגם עוד משחק של מרקמים. נשאר רק לפזר מעל פירורים כדי לתת את המשהו הזה שיהפוך אותה לעוגה חגיגית ביותר כך שאף אחד לא ינחש שמדובר בעוגה בחושה בעצם! אני לגמרי אימצתי את הרעיון הזה בשיעור שלמדנו התלהבתי בטירוף אז החלטתי להכין אותה בבית. ההשראה היא מאותו שיעור . שיניתי ושיפצתי את המתכון לטעם האישי שלי וזה מה יצא: עוגה בחושה עם נגיעות של תערובת פירות יער על בסיס של בצק פריך עם פקאן שקיצרתי תהליכים ואיתו הכנתי גם את הפירורים מעל! מומלץ לנסות.

 מצרכים: (לעוגה עגולה בקוטר 24)
לבצק פריך פקאן (שישמש גם כבסיס וגם לפירורים מעל):

250 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר

2 חלמונים
כפית תמצית וניל

100 גרם פקאן טחון
שקית (10 גרם) אבקת אפיה

רבע כפית מלח

למלית :
100 גרם חמאה רכה

220 גרם סוכר
כפית תמצית וניל

2 ביצים

100 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם קמח

קורט מלח
חצי שקית (5 גרם) אבקת אפיה

300 גרם תערובת פירות יער

אופן ההכנה:
מתחילים עם הבסיס והפירורים:

1. מכינים את כל המצרכים. את הרטובים (חלמונים ווניל שמים יחד) ואת היבשים (קמח,מלח,פקאן טחון, ואבקת אפיה) יחד.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת קרם חמאתי אחיד. מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ומערבלים לאיחוד. עוצרים מדיי פעם את פעולת המיקסר ומגרדים עם מרית את תחתית ודפנות המיקסר כדי שהכל יתערבל כמו שצריך.

3. מוסיפים את היבשים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכינים תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ובעזרת הידיים מרפדים את התחתית במחצית מהבצק. אם הבצק נדבק לידיים מרטיבים מעט את הידיים במים. משתדלים שהשכבה תיהיה אחידה ולא עבה מדיי. מכניסים לשעה למקרר.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. את החצי השני של הבצק משטחים בשכבה דקה ככל האפשר בתבנית עם נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-20 דק' עד להזהבה ומצננים היטב. לאחר הצינון מפוררים את העוגיה הענקית עם מזלג/הידיים/מעבד מזון לפירורים דקים. (לי היו 50 גרם פקאן נותרים קצצתי אותם דק והוספתי-לא חובה).שומרים בקערה בצד.
































מכינים את המלית:
1. מכינים את כל המצרכים. את הרטובים שמים בקערה אחת (שמנת,ביצים ווניל). ואת היבשים בקערה אחרת (קמח,מלח ואבקת אפייה).

2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את היבשים והרטובים לסירוגין תו"כ ערבול במהירות בינונית. נעשה זאת ב-3 פעמים כשנתחיל ונסיים עם היבשים. כשהמלית אחידה מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את פירות היער. מערבבים בעזרת מרית בזהירות רק עד לאחידות.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר משמנים מעט את הדפנות ושופכים את המלית. משטחים ואופים כ-45 דק' עד שהמלית יציבה וזהובה. אם נכניס קיסם למרכז העוגה הוא יצא יבש עם פירורים לחים עליו.

4. מוציאים את העוגה מהתנור וישר מברישים אותה בשכבה דקה של דבש/מי סוכר/ריבה מדוללת עם מים ומפזרים את הפירורים. מהדקים בזהירות עם הידיים ומצננים היטב.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. מגישים עם אבקת סוכר. בתאבון!
















ועוד כל מיני:
-סתם לידע כללי: את הבצק הפריך במתכון זה אנחנו מכינים בשיטת ההקצפה השומנית (של חמאה וסוכר)  והוא נקרא קרמז' (קרם) .

-מי שלא אוהב פקאן יכול להחליף אותו באגוז אחר.

-בהכנת המלית נוסיף את היבשים והרטובים לסירוגין כדי לוודא שבאמת הכל מתערבב כמו שצריך. נעשה את הפעולות מהר ונשתדל להתעסק כמה שפחות עם התערובת.

-אפשר להוסיף למלית חומרי טעם כמו גרידת לימון/ קינמון טחון וכו'..
-לצערי קשה להשיג פירות יער טריים בארץ ואם כבר משיגים קופסא קטנה עולה לא מעט כסף. לכן נשתמש בפירות יער קפואים. אפשר להשיג אותם בכל סופר באזור של הקפואים. ניתן לקנות תערובת של פירות יער ואפשר גם לפי סוגים פטל/אוכמניות וכו'.. אני אוהבת להשתמש בתערובת אבל אתם מוזמנים להשתמש במה שאתם אוהבים.

-אני ממליצה להפשיר את פירות היער חלקית כדי שלא יימעכו בערבוב ויצבעו את כל המלית בצבע.
-אפשר להכין את העוגה עם כל פרי אחר תפוחים/שזיפים/אגסים וכו'.. תחתכו אותם לקוביות קטנות.

-מברישים את העוגה בדבש/מי סוכר/ריבה רק כדי שהפירורים ידבקו יותר טוב. השכבה צריכה להיות דקה ולא מורגשת.
-אפשר להגיש את העוגה אחרי חימום קצת עם גלידהJ

-שומרים את העוגה מכוסה היטב כ-3 ימים בקירור.






 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה