יום שני, 2 בספטמבר 2013

קראמבל תפוחים

נתחיל מזה שזה קינוח ערב חג ראש השנה שלי. על הרגשות המעורבים שלי לעוגת דבש סיפרתי לכם כבר-ולמרות שיש פה מתכון למאפינס דבש ושקדים טעימים ביותר עדיין החלטתי ללכת על קינוח אחר.

אוי קראמבל קראמבל..מי היה מאמין שכל כך קל להכין אותך? אין ספק שזה קינוח שמתאים לערב החג - יש בו תפוחים (אז סיבה עיקרית כבר יש לנו) אבל יש עוד 2 סיבות שהן חשובות לא פחות. הראשונה היא שהקינוח אלגנטי ויפה והסיבה השניה היא שיש כל כך הרבה הכנות לערב החג אז הקינוח צריך להיות מרשים אבל מהיר וקל להכנה.
קראמבל תפוחים למי שלא מכיר זה באמת אחד הקינוחים הכי כיפיים. מי שאוהב תפוחים כקינוח זה אחד הטעימים שיש אבל אפשר גם להחליף בפרי אחר. בסה"כ צריך לבשל את התפוחים בחמאה ובסוכר, מעל מפזרים שכבה נדיבה של שטרויזל (פירורי חמאה) וקדימה לתנור לאפייה קצרה עד שכל הסיפור הזה מבעבע, מפיץ ריח ומרמז על אווירה של חג!
חג שמח חברים!

מצרכים: (ל-6 מנות אישיות)
5 תפוחים גרנד סמית חתוכים לקוביות

כפית תמצית וניל
כפית קינמון

50 גרם סוכר חום כהה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לקראמבל:
300 גרם קמח

150 גרם סוכר חום כהה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

-מתחילים עם התפוחים:
1. מכינים את המצרכים (מערבבים את התפוחים עם תמצית הוניל והקינמון).















2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
3.במחבת על אש בינונית ממיסים חמאה וסוכר. כשהתערובת רותחת מעט מוסיפים את התפוחים.




















4.מבשלים את התפוחים כ-10 דק' עד שהתפוחים מתרככים מעט והם עטופים בנוזל.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5.מחלקים את התפוחים בין הכלים-חשוב להוסיף גם את הנוזל שיש במחבת.

-עוברים להכנת הקראמבל:
1. בקערה גדולה מערבבים קמח וסוכר.

2. מוסיפים את החמאה ובעזרת הידיים מועכים את החמאה בין הקמח והסוכר עד שמתקבלת תערובת פירורית.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3.מפזרים בנדיבות מעל התפוחים.















4.מכניסים לתנור החם לאפייה של 15-20 דק' עד שהקראמבל מהיב.
5.מוציאים מהתנור מצננים מעט,בתאבון!












ועוד כל מיני:
-תפוחי גרנד סמית זה התפוחים הירוקים והחמוצים והם הכי מתאימים מבחינת הטעמים והמרקם אנא מכם אל תחליפו אותם בסוג אחר.

-אפשר להוסיף לתפוחים או לתערובת הקראמבל עוד תבלינים (למשל אגוז מוסקט) ולמי שאוהב צימוקים/אגוזים.

-אפשר להחליף את התפוחים בפרי אחר-מומלץ פרי קשה כמו אגסים,שזיפים,אפרסקים...

-את הקראמבל אפשר להכין בדיוק באותה הדרך במעבד מזון כמובן שזה יהיה מהיר יותר. פה רציתי להראות את השיטה הידנית.

-אפשר להכין את התפוחים ואת הקראמבל ולשמור כל אחד מהם בקופסא וכך ישאר לכם רק להרכיב ולאפות את המנה.

-אפשר להכין את המנה כמנה גדולה ולהניח במרכז השולחן-שימו לב לאחר האפייה התפוחים רכים והקראמבל מתפורר ולכן ההגשה לצלחות לא תיהיה כל כך מוצלחת- זאת בדיוק הסיבה שבגללה אני מעדיפה להכין קינוחים מסוג זה בכלים אישיים.

-את הקראמבל תפוחים אוכלים בעודו חם (לא רותח ישר מהתנור כדי שאף אחד לא ישרף) אבל לאחר צינון קצר הקינוח בשיאו.. התפוחים חמים, הקראמבל פריך ואת הכל עוטף רוטב קינמון טעים ביותר!

-אישית אני אוהבת את הקינוח כמו שהוא כי הוא בהחלט מספק אבל מי שרוצה יכול לפזר מעל אבקת סוכר וכמובן הכי חגיגי זה להניח מעל כדור גלידה וניל ולהגיש-חגיגה לפה ולעיניים!

-זה קינוח שמומלץ לאכול באותו היום. בעיני כשהוא מתקרר הוא פחות טעים- בהחלט אפשר לחמם אותו רק קחו בחשבון שעם הזמן הפירורים מקבלים לחות וכל חגיגת הקראנצ'יות נעלמת.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה